GDE JE DFC, TU SU I OGROMNA AMERIČKA ULAGANJA Kovačić: Srbija će imati veliku korist od dolaska investicionog fonda

SrbijaSvetVesti

17.9.2020 09:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

GDE JE DFC, TU SU I OGROMNA AMERIČKA ULAGANJA Kovačić: Srbija će imati veliku korist od dolaska investicionog fonda GDE JE DFC, TU SU I OGROMNA AMERIČKA ULAGANJA Kovačić: Srbija će imati veliku korist od dolaska investicionog fonda
Gde je DFC, tu su i ogromna američka ulaganja, jer u suprotnom oni ne bi dolazili, izjavio je osnivač i predsednik tink-tenk organizacije „East-west... GDE JE DFC, TU SU I OGROMNA AMERIČKA ULAGANJA Kovačić: Srbija će imati veliku korist od dolaska investicionog fonda

Gde je DFC, tu su i ogromna američka ulaganja, jer u suprotnom oni ne bi dolazili, izjavio je osnivač i predsednik tink-tenk organizacije „East-west bridge“ Jovan Kovačić povodom dolaska predstavnika ove američke finansijsko razvojne korporacije u Beograd, kao i odluke o otvaranju predstavništva sa sedištem u Srbiji.

„Dolazak DFC je plod, ne samo vašingtonskih sporazuma, o tome se razgovaralo nekoliko meseci, celu godinu… Vašingtonskim sporazumom dolazak DFC je “overen“, potvrđen i zagarantovan“, objašnjava Kovačić.

Kad je reč o značaju celokupnog sporazuma iz Vašingtona, a imajući u vidu da su, u krajnjoj konsekvenci, Sjedinjene Države autor tzv nezavisnog Kosova, Kovačić smatra i da su potpisivanjem sporazuma u Vašingtonu SAD prihvatile činjenicu da nešto nije bilo u redu u američkoj politici pre 20 godina o pitanju KiM.

„I sam predsednik SAD Donald Tramp je izjavio da je politika o Kosovu pogrešno vođena“, konstatovao je Kovačić.

Istovremeno, događaj u Beloj kući će, uveren je, itekako imati direktan uticaj na razvoj odnosa između Srbije i Amerike.

O tome govori i činjenica da je reč o prvom sporazumu koji je Srbija potpisala u Ovalnom kabinetu Bele kuće.

Kako kaže, već sama ta činjenica mnogo toga govori o potpisanom dokumentu.

On napominje da će, imajući u vidu kompletan sadržaj sporazuma, uključujući i tačke koje nemaju veze sa KiM, on itekako imati uticaj na direktne odnose Srbije sa Belom kućom.

„Mislim da će se stvari ubrzati. To je poruka i Evropljanima, jer od kada su krenule američke inicijative, intenzivno pre pola godine i evropska inicijativa je mnogo efikasnija nego što je bila“, kaže Kovačić i zaključuje da će Srbija imati velike koristi od ovog sporazuma ubuduće.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...