AMERIČKO-KINESKA SARADNJA NA TRŽIŠTU ELEKTRIČNIH VOZILA

General Motors spreman da podrži najprodavaniji mini automobil

AutomobiliBiznisLifestyleSvetVesti

25.4.2021 14:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

General Motors spreman da podrži najprodavaniji mini automobil General Motors spreman da podrži najprodavaniji mini automobil
Američka kompanija General Motors sa predstavništvom u Kini lansiraće minijaturni električni kabriolet, čija je popularnost porasla u poslednjih godinu dana. Ovaj automobil biće nazvan... General Motors spreman da podrži najprodavaniji mini automobil

Američka kompanija General Motors sa predstavništvom u Kini lansiraće minijaturni električni kabriolet, čija je popularnost porasla u poslednjih godinu dana. Ovaj automobil biće nazvan Hongguang Mini EV Cabrio, a masovna proizvodnja očekuje se sledeće godine, saopštia je kompanija General Motors.

Kako je navedeno, automobil je najnoviji izum popularne Hongguang Mini EV linije koju su zajednički razvili General Motors i Vuling Motors sa državnim SAIC Motor. GM China ima 44 odsto udela, dok SAIC poseduje 50,1 odsto, navedeno je u saopštenju, prenosi CNBC.

Proizvodnja modela Hongguang Mini EV pokrenuta je u julu 2020. sa početnom cenom od samo nekoliko hiljada američkih dolara, dok je, prema podacima kompanije, prodato više od 270.000 komada tokom 270 dana.

Foto: Youtube screenshot

Mini EV bio je drugi posle Teslinog modela 3 po broju prodatih električnih automobila prošle godine u Kini. Takođe, dospeo je na vrh potražnje tokom prvog tromesečja, prema podacima kineske asocijacije putničkih automobila.

Još jedan novi model kompanije Hongguang Mini EV, Macaron, primio je više od 45.000 porudžbina za samo 10 dana, navodi se u saopštenju. Kako konstatuju, General Motors isporučio je više od 780.000 vozila u Kini u prvoj polovini 2021. godine, a Hongguang Mini EV čini oko devet odsto prodaje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...