Svim zaposlenima prestaje radni odnos

Geox obavestio radnike da ide u likvidaciju

SrbijaVesti

2.8.2021 11:01 Autor: Marko Andrejić 0

Geox obavestio radnike da ide u likvidaciju Geox obavestio radnike da ide u likvidaciju
Kompanija Geox obavestila je radnike da je doneta odluka o pokretanju postupka likvidacije i gašenja društva. Pored objašnjenja o kontinuiranom smanjenju proizvodnje koja je... Geox obavestio radnike da ide u likvidaciju

Kompanija Geox obavestila je radnike da je doneta odluka o pokretanju postupka likvidacije i gašenja društva.

Pored objašnjenja o kontinuiranom smanjenju proizvodnje koja je dodatno smanjena u periodu pandemije, navodi se i da radnicima prestaje radni odnos, te da će im pojedinačno biti dostavljeno rešenje o prestanku radnog odnosa, piše Vranjski online magazin.

Ovo obaveštenje je prvo „zvanično“ obraćanje zaposlenima u kompaniji u Vranju. Nakon dvomesečnih spekulacija i potvrda iz državnog vrha italijanska fabrika definitivno odlazi iz Vranja, dok će zaposleni moći da ostvare pravo na naknadu preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

U međuvremenu, najavljeno je da će umesto Geoxa u Vranje doći novi investitor i da će većina radnika koji su u ovom momentu ostali bez posla naći novo zaposlenje.

Stručnjaci su zbunjeni i pitaju se, baš kao i građani i radnici koji ostaju bez posla, koliki su realni efekti dosadašnje politike privlačenja stranih investicija.

Tagovi
POSAO STEČAJ

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...