Zbog narušavanja tržišne konkurencije

Glovo pod istragom Evropske komisije

BiznisEUNovacVesti

8.7.2022 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Glovo pod istragom Evropske komisije Glovo pod istragom Evropske komisije
Aplikacija za dostavu hrane Glovo, u kojoj je Delivery Hero nedavno kupio 94 odsto akcija, potvrdila je da je njeno sedište pod istragom i... Glovo pod istragom Evropske komisije

Aplikacija za dostavu hrane Glovo, u kojoj je Delivery Hero nedavno kupio 94 odsto akcija, potvrdila je da je njeno sedište pod istragom i istakla da sarađuje sa evropskim regulatorom.

Istražitelji Evropske komisije (EK) pretražili su kancelarije nemačke digitalne kompanije Delivery Hero u Berlinu i njenog predstavništva Glovo u Španiji zbog sumnje da su kršile propise o tržišnom udelu. Iz EK su prethodno objavili da su pretražili kancelarije digitalnih kompanija za dostavu koje su pod sumnjom da su se udružili u kartel, piše Poslovni dnevnik.

„Predmet istrage je navodni dogovor ili usklađena praksa deljenja tržišta naručivanja i dostave hrane, namirnica i druge robe široke potrošnje u zemljama Evropske unije (EU)“, objavila je Komisija.

Na vest su odmah reagovali iz Just Eat Takeawaya, najveće digitalne grupe za dostavu hrane u EU, Ubera, vlasnika Uber Eatsa, Deliverooa, Bolta i kompanija za dostavu namirnica Gorillas i Flink te Wolta izjavama da njihova sedišta kompanija nisu bila pod istragom.

Komisija tek treba utvrditi da li je kompanija prekršila evropske propise o tržišnom udelu. Dokaže li se, može joj izreći novčanu kaznu u visini do 10 odsto njenog globalnog prometa.

  • Jovana24

    8.7.2022 #1 Author

    Bas da vidimo da li je zaista.. Ako jesu, steta ce biti ogromna.

    Odgovori

  • GOCA BG

    8.7.2022 #2 Author

    Ovo mi sve lici da neko zeli da im preuzme poslovanje…

    Odgovori

  • Dea

    8.7.2022 #3 Author

    Sve ove vrste firmi brzo propadnu,nzm zasto… pocev od potrcka..

    Odgovori

  • STRAHINJA

    9.7.2022 #4 Author

    Samo monopol na trzistu, ovo se muti

    Odgovori

  • Milovan94

    9.7.2022 #5 Author

    Dosta oni mutno posluju

    Odgovori

  • MARE

    10.7.2022 #6 Author

    Glovo kartel

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...