Investiciona banka primorana da izdvoji više sredstava za pokrivanje gubitaka u oblasti kreditiranja

Goldman Sachs će u potrošačkom sektoru ove godine izgubiti 1,2 milijarde dolara

BankeNovacVesti

28.6.2022 16:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Goldman Sachs će u potrošačkom sektoru ove godine izgubiti 1,2 milijarde dolara Goldman Sachs će u potrošačkom sektoru ove godine izgubiti 1,2 milijarde dolara
Međunarodne projekcije Goldman Sachs grupe pokazuju da će sektor poslovanja koji se bavi potrošačima ove godine izgubiti više od 1,2 milijarde dolara, naveli su... Goldman Sachs će u potrošačkom sektoru ove godine izgubiti 1,2 milijarde dolara

Međunarodne projekcije Goldman Sachs grupe pokazuju da će sektor poslovanja koji se bavi potrošačima ove godine izgubiti više od 1,2 milijarde dolara, naveli su za Bloomberg News izvori upućeni u poslovanje banke.

Kako se navodi u izveštaju, stopa potrošenog kapitala u drugom kvartalu u skladu je sa tim prognozama. Portparol banke nije odmah odgovorio na poziv Reutersa da prokomentariše situaciju.

Usporavanje kada je u pitanju uključivanje novih biznisa, efekti pandemije i rast cena, navodi se u izveštaju, primorali su banku da skloni u stranu više provizija za gubitke u oblasti kreditiranja.

Jedna od najvećih investicionih banaka na svetu započela je proces reorganizacije i širenja poslovanja na potrošačko bankarstvo kako bi se manje oslanjala na prihode u sektoru ulaganja i trgovine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...