upravljanje imovinom u vrednosti od 190 milijardi dolara

Goldman Sachs kupuje NN Investment Partners za 1,8 milijardi dolara

BiznisInvesticijeNovacSrbijaVesti

24.8.2021 20:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Goldman Sachs kupuje NN Investment Partners za 1,8 milijardi dolara Goldman Sachs kupuje NN Investment Partners za 1,8 milijardi dolara
Kompanija Goldman Sachs zaključila je ugovor o preuzimanju evropske kompanije za upravljanje imovinom investitora širom sveta NN Investment Partners za 1,6 milijardi evra (oko... Goldman Sachs kupuje NN Investment Partners za 1,8 milijardi dolara

Kompanija Goldman Sachs zaključila je ugovor o preuzimanju evropske kompanije za upravljanje imovinom investitora širom sveta NN Investment Partners za 1,6 milijardi evra (oko 1,86 milijardi dolara). NN Investment Partners sa sedištem u Hagu u Holandiji, posluje skoro 175 godina i zapošljava više od 900 ljudi u 15 zemalja. Ima oko 355 milijardi dolara imovine pod nadzorom i približno 70 milijardi dolara imovine pod savetom.

U saopštenju za štampu, Goldman Sachs je istakao da će se zaposleni u NN Investment Partners pridružiti njihovoj kompaniji kad se transakcija završi, prenosi Finbold.

Goldman Sachs preuzima holandsku firmu onog trenutka kada Holandija postaje značajno mesto za evropsko poslovanje investicione banke sa sedištem u Njujorku.

Kompanija je saopštila da može imati koristi od ekspertize NN Investment Partners, koja može pomoći u jačanju njene platforme za upravljanje i distribuciju fondova kroz maloprodajne i institucionalne kanale u Evropi. Banka je napomenula da će kupovinom firme njena imovina u vrednosti od 600 milijardi dolara biti pod nadzorom u Evropi. Goldman Sachs trenutno nadzire imovinu vrednu 2,3 biliona dolara širom sveta. Delom ugovora Goldman Sachs Asset Management će sklopiti ugovor o dugoročnom strateškom partnerstvu sa NN Group za upravljanje imovinom vrednom oko 190 milijardi dolara.

„Ova akvizicija nam omogućava da ubrzamo našu strategiju rasta i proširimo našu platformu za upravljanje imovinom“, izjavio je predsednik i izvršni direktor Goldman Sachsa Dejvid Solomon (David Solomon): „U ponudi NN Investment Partners -a, oni su uspešno integrisali održivost koja odražava našu sopstvenu ambiciju da odgovorno ulaganje i upravljanje stavimo u središte našeg poslovanja. Radujemo se partnerstvu sa timom kompanije NN Investment Partners jer se fokusiramo na pružanje dugoročne vrednosti našim klijentima i akcionarima. ”

Transakcija je najveća akvizicija Goldman Sachsa od kada je Solomon postao izvršni direktor kompanije 2018. godine, piše Finbold.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...