Veoma dobri rezultati iz finansijskog izveštaja, rast zarade 34 odsto

Google-Alphabet ostvario zaradu od 55,3 milijarde dolara u prvom tromesečju ove godine

BerzaNovacSvetVesti

28.4.2021 08:37 Autor: Marko Miladinović 0

Google-Alphabet ostvario zaradu od 55,3 milijarde dolara u prvom tromesečju ove godine Google-Alphabet ostvario zaradu od 55,3 milijarde dolara u prvom tromesečju ove godine
Po svoj prilici, ova godina startovala je dobro za velike tehnološke kompanije listirane na berzama. Nalazimo se u periodu objavljivanja prvih finansijskih izveštaja, a... Google-Alphabet ostvario zaradu od 55,3 milijarde dolara u prvom tromesečju ove godine

Po svoj prilici, ova godina startovala je dobro za velike tehnološke kompanije listirane na berzama. Nalazimo se u periodu objavljivanja prvih finansijskih izveštaja, a pošto je prva to učinila Tesla Motors, sada je na red došla kompanija Alphabet, kojoj pripada i Google.

Alphabet je ostvario 55,3 milijarde dolara prihoda u periodu januar-mart 2021. godine, što je rast od čak 34 odsto u odnosu na isti period lane. Što je još bitnije, profit kompanije iznosi 18 milijardi dolara.

Od izdvojenih poslovnih segmenata, opet upadaju u oči aktivnosti u Google Cloud. Naime, zarada od cloud usluga je porasla na četiri milijarde dolara, zabeleživši rast od 46 odsto na međugodišnjem nivou, dok su se troškovi smanjili sa 1,7 na 0,9 milijardi dolara.

Investitori su pozitivno reagovali na objavu finansijskog izveštaja, jer su akcije kompanije u prvim satima trgovanja zabeležile rast vrednosti od četiri procenta.

Očekivanja ulagača u IT kompanije su velika u ovom trenutku, jer je najavljen veliki rast korišćenja digitalnih usluga i cloud servisa, a generalni optimizam prenosi se sa početka globalne vakcinancije stanovništva i nade u skori kraj pandemije. U narednih nekoliko dana svoje finansijske izveštaje predstaviće Amazon, Facebook, Twitter, Apple, AMD.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...