Ugovor se zaključuje na period od 20 godina

Grad Beograd traži zakupca teniskih terena na Dorćolu

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

13.7.2021 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Grad Beograd traži zakupca teniskih terena na Dorćolu Grad Beograd traži zakupca teniskih terena na Dorćolu
Grad Beograd planira da pruži u zakup na 20 godina objekte u okviru sportskog kompleksa „Milan Gale Muškatrović“. Ovde se nalaze i teniski tereni, a... Grad Beograd traži zakupca teniskih terena na Dorćolu

Grad Beograd planira da pruži u zakup na 20 godina objekte u okviru sportskog kompleksa „Milan Gale Muškatrović“. Ovde se nalaze i teniski tereni, a njihov zakupac će morati da bude organizator ATP ili WTA turnira.

Predmet zakupa su zatvoreni objekti u okviru sportskog kompleksa u Ulici Tadeuša Košćuška 65 u Beogradu, ukupne površine 2.024 m2, kao i otvoreni objekti u okviru sportskog kompleksa, čija je površina 12.386 metara kvadratnih, piše u oglasu. 

Objekti se daju u zakup radi obavljana sportske delatnosti. Ugovor o zakupu zaključuje se na određeno vreme od dvadeset godina.

Zakupac mora da bude pravno lice koje je osnovano u Srbiji i posluje najmanje jednu godinu, da je organizovalo turnir serije ATP 250 ili WTA 250 u poslednjih 12 meseci, kao korisnik potrebnih licenci, prenosi Nova ekonomija.

Kako piše na sajtu Grada, navedeni objekti daju se u zakup u postupku prikupljanja pismenih ponuda putem javnog oglašavanja. U oglasu se navodi da će se postupak davanja u zakup, sprovseti i ako pristigne samo jedna ponuda.

Objekti se daju u zakup kao celina, u postojećem – „viđenom stanju“ uz mogućnost adaptacije o trošku zakupca, ali je dalje davanje u podzakup zabranjeno. 

Najniža visina zakupnine po kojoj se objekti daju u zakup je 513 dinara po kvadratnom metru za zatvorene objekte u okviru sportskog kompleksa, dok je za objekte na otvorenom najniža predviđena cena 85 dinara po metru kvadratnom. 

Rok za podnošenje ponuda ističe 26. jula. Javno otvaranje ponuda sprovešće se 2. avgusta 2021. godine.

Objekti će se dati u zakup najpovoljnijem ponuđaču, koji se bira primenom kriterijuma najviše ponuđene zakupnine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...