Potrebno je rasteretiti Gradinu, koja je tokom letnjih meseci najopterećenija

Gradiće se novi granični prelaz između Srbije i Bugarske

RegionSrbijaVesti

24.8.2021 09:31 Autor: Gordana Bulatović 0

Gradiće se novi granični prelaz između Srbije i Bugarske Gradiće se novi granični prelaz između Srbije i Bugarske
Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov izjavio je da se intenziviraju napori da se u selu Petačinci napravi novi granični prelaz između Srbije i Bugarske,... Gradiće se novi granični prelaz između Srbije i Bugarske

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov izjavio je da se intenziviraju napori da se u selu Petačinci napravi novi granični prelaz između Srbije i Bugarske, koji će imat veliki značaj za lokalnu ekonomiju. On je rekao da će ovaj prelaz, za koji je već gotov urbanistički plan, rasteretiti jedan od najprometnijih graničnih prelaza u zemlji – Gradinu, posebno tokom letnjih meseci, a znatno će olakšati priliv turista iz susedne Bugarske, koji masovno posećuju ovaj kraj, obilaze verske objekte, restorane i druge turističke lokacije.

„Jako je važan taj prelaz, on je zamišljen da bude malogranični, dakle samo za putnički saobraćaj, ne i za teretni. Jako je bitan zato što baš u periodu kada je ovaj kraj najlepši i najprivlačniji turistima, u proleće i leto, mi imamo začepljenje na Gradini, pa turisti iz Bugarske ne dolaze, a to je važan turistički potencijal jer imamo dvomilionski grad Sofiju na samo pedeset kilometara udaljenosti“, rekao je Dimitrov, prenosi Tanjug.

Tokom letnjih gužvi na Gradini, saobraćaj se na tom prelazu odvija veoma otežano, a ovog leta dešavalo se da dužina kolona koje se formiraju pređe i 10 kilometara, čime se ne samo usporava saobraćaj na veoma važnom putnom koridoru, već i umanjuje bezbednost učesnika u saobraćaju.

„Mi smo još 2014. godine završili plan detaljne regulacije i urbanistički projekat, ostalo je da komisija koju je oformila Vlada Srbije da svoje uslove za prelaz. Dobili smo od Ministarstva spoljnih poslova dopis da krenemo dalje u planiranje tog graničnog prelaza“, kazao je Dimitrov.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...