GRAĐANI HRVATSKE IĆI ĆE NA MORE U kafićima ih neće razdvajati pleksiglas

RegionTurizamVesti

6.5.2020 12:47 Autor: Marija Jovanović 1

GRAĐANI HRVATSKE IĆI ĆE NA MORE U kafićima ih neće razdvajati pleksiglas GRAĐANI HRVATSKE IĆI ĆE NA MORE U kafićima ih neće razdvajati pleksiglas
Po svemu sudeći građani Hrvatske ići će na more, u kafićima ih neće razdvajati barijere od pleksiglasa, dok se o sportskim aktivnostima intenzivno razgovara,... GRAĐANI HRVATSKE IĆI ĆE NA MORE U kafićima ih neće razdvajati pleksiglas

Po svemu sudeći građani Hrvatske ići će na more, u kafićima ih neće razdvajati barijere od pleksiglasa, dok se o sportskim aktivnostima intenzivno razgovara, rekao je direktor Hrvatskog instituta za javno zdravlje (HIJZ) Krunoslav Capak.

Sigurno ćemo ići na more. Pitanje je kako će biti organizovan turizam, ali neće biti kako je bilo, niti će biti gužve na plažama. Grad ili hoteli moraće da se brinu da ne bude fizičkog kontakta na plažama. A neće biti ni peškir do peškira”, rekao je Capak i dodao je sve moguće planirati, ali na nov način.

U kafićima neće biti pleksiglasa, ali će biti drugih mera, kazao je Capak.

Govoreći o daljem popuštanju zaštitnih mera u emisiji hrvatskog radija “Dobro jutro, Hrvatska”, on je rekao da je Nacionalni štab civilne zaštite postavio ciljeve i prioritete kada je reč o sportskim aktivnostima.

Pustili smo dečija igrališta i igrališta na otvorenom, moguće su rekreacijske aktivnosti”, kazao je Capak i dodao da se apeluje da se ne igraju sportovi gde dolazi do kontakta, kao što je na primer košarka.

Ubuduće neke stvari moraju da se promene, kazao je on i objasnio da će ono što ljude najviše zanima – fitnes centri, teretane, otvarati u fazama, ne odjednom.

“Mi to razmatramo, sa njima smo u kontaktu i hvala im na preporukama, ali datum nismo dogovorili, to će biti nakon treće faze“, kazao je Capak.

Kako je objasnio, razgovara se o svim sportovima, kulturi, predstavama, snimanju filmova… To je, ističe, epidemiološki teško, ali veruje da će rešenje biti nađeno.

  • Tajči

    6.5.2020 #1 Author

    I treba da idu na more i da žive normalno. Bravooo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...