GRAĐANIMA OVIH ZEMALJA ZA ULAZAK U SRBIJU NEOPHODAN NEGATIVAN PCR TEST Pojačana sanitarna kontrola na svim graničnim prelazima

IzdvajamoSrbijaVesti

26.8.2020 11:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

GRAĐANIMA OVIH ZEMALJA ZA ULAZAK U SRBIJU NEOPHODAN NEGATIVAN PCR TEST Pojačana sanitarna kontrola na svim graničnim prelazima GRAĐANIMA OVIH ZEMALJA ZA ULAZAK U SRBIJU NEOPHODAN NEGATIVAN PCR TEST Pojačana sanitarna kontrola na svim graničnim prelazima
Na svim graničnim prelazima pojačana je sanitarna kontrola zbog povratka turista sa letovanja iz zemalja sa povećanim brojem obolelih. Vlada je uvela mere za... GRAĐANIMA OVIH ZEMALJA ZA ULAZAK U SRBIJU NEOPHODAN NEGATIVAN PCR TEST Pojačana sanitarna kontrola na svim graničnim prelazima

Na svim graničnim prelazima pojačana je sanitarna kontrola zbog povratka turista sa letovanja iz zemalja sa povećanim brojem obolelih.

Vlada je uvela mere za putnike iz zemalja sa nepovoljnom epidemijskom situacijom, a to su Severna Makedonija, Bugarska, Rumunija i Hrvatska, objavio je RTS.

Građani ovih zemalja koji ulaze u Srbiju moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja.

Zdravstvena uputstva za ostale putnike koji stižu u Srbiju

Ostali putnici koji stižu u Srbiju na graničnim prelazima dobijaju zdravstvena uputstva o Covid-19, odnosno, koji simptomi ukazuju na bolest, kako treba da se ponašaju, na koje brojeve telefona mogu da se jave ukoliko osete neke promene.

Foto: Tanjug

Zdravstvene brošure dele se jer je epidemiološka situacija u zemljama u okruženju u ovom momentu nepovoljnija nego u Srbiji.

Držani sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić kaže da su ista uputstva deljena i u prvom piku, da su se odlučili na taj korak jer je sada Srbija u najstabilnijem epidemiološkom statusu u odnosu na zemlje okruženja.

„Uputstva sadrže sve podatke koji su neophodni za građane koji se vraćaju u zemlju – koje su manifestacije bolesti, koje su simptiomi na osnovu kojih treba da se jave u kovid ambulantu, na koje brojeve telefona mogu da se informišu i da urade testiranja“, pojasnio je Vekić za Pink.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...