Rast cena u proseku 10 odsto u drugom kvartalu 2024.

Građevinski radovi najviše poskupeli u Vojvodini

InfrastrukturaSrbijaVesti

13.8.2024 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Građevinski radovi najviše poskupeli u Vojvodini Građevinski radovi najviše poskupeli u Vojvodini
Tokom drugog kvartala 2024. godine, vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije porasla je međugodišnje za 14,9 odsto u tekućim cenama, dok je u... Građevinski radovi najviše poskupeli u Vojvodini

Tokom drugog kvartala 2024. godine, vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije porasla je međugodišnje za 14,9 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama rast bio 10,2 odsto, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku Srbije.

Posmatrano prema vrsti građevina, vrednost građevinskih radova u ovom kvartalu u odnosu na isti kvartal prošle godine, porasla je na ostalim građevinama za 16,6 odsto, a na zgradama je opala za 1,4 odsto, u stalnim cenama.

U drugom kvartalu, vrednost izvedenih građevinskih radova u stalnim cenama, povećana je na svim regionima i to: u Regionu Vojvodine, (21 odsto), Regionu Južne i Istočne Srbije (11,6 odsto), Regionu Šumadije i Zapadne Srbije, (7,3 odsto) i Beogradskom regionu (samo jedan procenat), u odnosu na isti kvartal 2023. godine, piše Nova ekonomija.

Od ukupne vrednosti građevinskih radova, na teritoriji Srbije izvedeno je 97,6 odsto, dok je preostalih 2,4 odsto izvedeno na gradilištima u inostranstvu.

Vrednost izvedenih radova izvođača iz Republike Srbije u drugom kvartalu 2024. godine, za radove koji su izvođeni na teritoriji Republike Srbije i inostranstva, porasla je za 15,5 odsto u odnosu na isti kvartal 2023. godine, u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama rast 10,7 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.