Ovim potezom biće preuzeto i oko 19.500 kvadratnih metara na Novom Beogradu

GTC kupuje kompaniju Napred 41 iz Beograda

InvesticijeNovacSrbijaVesti

3.6.2021 11:31 Autor: Marko Miladinović 0

GTC kupuje kompaniju Napred 41 iz Beograda GTC kupuje kompaniju Napred 41 iz Beograda
Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) objavila je da je odobrila firmi GTC iz Mađarske preuzimanje firme Napred 41 iz Beograda, jer ova operacija na... GTC kupuje kompaniju Napred 41 iz Beograda

Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) objavila je da je odobrila firmi GTC iz Mađarske preuzimanje firme Napred 41 iz Beograda, jer ova operacija na tržištu upravljanja i raspolaganja kancelarijskim prostorom neće ugroziti uslove konkurencije.

U rešenju koje je postavljeno na službeni sajt KZK navodi se da kupovinom firme Napred 41, koja je nosilac dugoročnog prava zakupa 19.500 hiljada kvadratnih metara u novobeogradskom bloku 41, GTC steče priliku da realizuje svoju nameru razvoja projekta na tom prostoru.

Napred 41 nema registrovanih zavisnih društava u Srbiji, a GTC iz Mađarske deo je Globe Trade Centre grupe iz Poljske. GTC je na  tržištu Srbije prisutan preko osam zavisnih društava – Demo Invest, GTC Business Park, GTV Međunarodni razvoj nekretnina, Atlas Centar, GTC BBC, C&R Ventures, Commercial Development i Glamp. Njihova pretežna delatnost je razvoj komercijalnih nekretnina i to kancelarijskog prostora i izdavanje istog u zakup.

Firme iz ove grupacije u Beogradu izdaju prostore u kompleksima GTC FortyOne, 19 Avenue, GTC House, Green Heart, Belgrade Business Center i Ada Mall.

Za GTC je proteklih dana objavljeno da će portfolio svojih nekretnina u Beogradu prodati mađarskom investitoru Indotek Group, što bi trebalo da se realizuje u trećem kvartalu ove godine.

Firma Napred 41 registrovana je u vlasništvu Groton Global Corp sa Britanskih devičanskih ostrva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...