Jedna od najvećih transakcija na tržištu nekretnina u ovom delu Evrope

GTC će mađarskoj grupaciji Indotek prodati većinu svojih zgrada u Beogradu

RegionSrbijaVesti

26.5.2021 10:17 Autor: Marko Miladinović 0

GTC će mađarskoj grupaciji Indotek prodati većinu svojih zgrada u Beogradu GTC će mađarskoj grupaciji Indotek prodati većinu svojih zgrada u Beogradu
Međunarodna kompanija za razvoj nekretnina Globe Trade Center (GTC) prodaje većinu svog portfolija u Beogradu mađarskoj Indotek Group. Ukupna vrednost pogodbe je 267,6 miliona... GTC će mađarskoj grupaciji Indotek prodati većinu svojih zgrada u Beogradu

Međunarodna kompanija za razvoj nekretnina Globe Trade Center (GTC) prodaje većinu svog portfolija u Beogradu mađarskoj Indotek Group. Ukupna vrednost pogodbe je 267,6 miliona evra, a njom je obuhvaćeno 11 zgrada u pet poslovnih parkova (Green Heart, FortyOne, Belgrade Business Center, 19 Avenue i GTC House) ukupne površine 122.175 kvadrata, piše Nova ekonomija, pozivajući se na portal Property-forum.eu.

GTC će tako u glavnom gradu Srbije zadržati vlasništvo nad tržnim centrom Ada Mall, kao i poslovnim zgradama koje su trenutno u izgradnji.

Prodaja, koja bi trebalo da bude završena u trećem kvartalu 2021. godine biće jedna od najvećih transakcija nekretnina u poslednjih pet godina na tržištu centralne i istočne evrope.

„Odluka o prodaji poslovnih zgrada motivisana je strateškim planovima kompanije GTC da ponovo uspostavi svoju poziciju na srpskom tržištu i investira na drugim tržištima centralne i istočne Evrope“, kaže se u kompanijskom saopštenju koje je preneo Property-forum.eu.

S druge strane, iz Indotek Group saopštavaju da su srećni što ulaze na srpsko tržište sa tako snažnim portfolijom. „Indotek grupacija je prisutna na mađarskom tržištu gotovo 25 godina. U poslednjoj deceniji, počelo je širenje kompanije i izvan Mađarske, što je rezultiralo time da je danas aktivna u deset zemalja. Dugo smo tražili priliku za ulazak na srpsko tržište, a trenutnom transakcijom u mogućnosti smo da značajno ojačamo svoju poziciju u regionu“, istakao je Daniel Jelinek, osnivač i izvršni direktor Indotek Grupe.

Indotek Group trenutno poseduje oko milion kvadrata poslovnog prostora, raspoređenih na 200 lokacija. Pored toga, Bloomberg piše da su Jelinek i njegova kompanija poznati po poslovanju sa porodicom premijera Mađarske Viktorom Orbanom, te da u vlasničkom udelu učestvuju i akcionari iz Sjedinjenih Američkih Država.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...