Kupci se suočavaju sa rigoroznim kontrolama i kaznama

Gubici austrijskih trgovaca dostići će nivo od 350 miliona evra nedeljno

EURegionVesti

17.11.2021 11:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Gubici austrijskih trgovaca dostići će nivo od 350 miliona evra nedeljno Gubici austrijskih trgovaca dostići će nivo od 350 miliona evra nedeljno
Od kada je u Austriji stupio na snagu lokdaun za nevakcinisane osobe, trgovci u ovoj zemlji beleže za trećinu manje kupaca, a uzimajući u... Gubici austrijskih trgovaca dostići će nivo od 350 miliona evra nedeljno

Od kada je u Austriji stupio na snagu lokdaun za nevakcinisane osobe, trgovci u ovoj zemlji beleže za trećinu manje kupaca, a uzimajući u obzir kontrole, ni vakcinisani i izlečeni ne dolaze mnogo u šoping, požalio se direktor Udruženja trgovaca Rajner Vil (Rayner Will).

On je ukazao da će gubitak prometa biti ogroman, a udruženje računa sa minusom od oko 350 miliona evra nedeljno.

Vil podseća da je sada vreme za kupovinu božićnih poklona, zbog čega stotine hiljada zaposlenih u trgovini strahuju za božićni dodatak, piše Tanjug.

Pad prometa i posete kupaca su sada, u prazničnoj sezoni, posebno očigledni, navodi Vil. S druge strane, oni koji dolaze u prodavnice izloženi su rigoroznim kontrolama i kaznama, u slučaju da zaborave svoje 2G dokumente.

Osim toga, dok se broj kupaca smanjuje, troškovi osoblja, kirije i struje ostaju, napominje Vil i dodaje da su trgovci suočeni sa haosom zbog 3G pravila na radnom mestu, a zbog nedovoljnog proširenja kapaciteta testiranja, posebno u ruralnim regionima, došlo do toga da zaposleni nisu u mogućnosti da dođu na posao. Brojni mali i veliki trgovci nisu mogli da otvore sve filijale jer PCR testovi zaposlenih nisu stigli na vreme ili antigenski nisu mogli biti urađeni zbog nedostatka termina, napominje Vil.

Zbog svih pomenutih ograničenja direktor Udruženja trgovaca Austrije zatražio je hitnu i ciljanu pomoć trgovcima, koja bi obuhvatila izostanak prihoda sa nivoa pred krizu 2019. godine

  • Milovan94

    17.11.2021 #1 Author

    Strašno

    Odgovori

  • GocaBG

    17.11.2021 #2 Author

    Strasno,ako ne dobiju pomoc od drzave mogu samo da stave kljuc u bravu…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...