Platforme za dostavu hrane suočene sa teškoćama

Gubici kompanije Deliveroo u prvoj polovini godine dostigli 147 miliona funti

BiznisNovacPoslovanjeVesti

10.8.2022 14:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Gubici kompanije Deliveroo u prvoj polovini godine dostigli 147 miliona funti Gubici kompanije Deliveroo u prvoj polovini godine dostigli 147 miliona funti
Gubici kompanije Deliveroo pre oporezivanja porasli su za više od trećine, na 147 miliona funti, u prvoj polovini godine, a kompanija za dostavu hrane... Gubici kompanije Deliveroo u prvoj polovini godine dostigli 147 miliona funti

Gubici kompanije Deliveroo pre oporezivanja porasli su za više od trećine, na 147 miliona funti, u prvoj polovini godine, a kompanija za dostavu hrane je upozorila da se suočava sa tržišnim uslovima koji otežavaju njeno poslovanje.

Platforme za dostavu hrane u toku pandemije virusa Covid-19 beležile su nagli rast porudžbina, ali su se nakon ublažavanja pandemijskih mera pojavile brojne teškoće u ovom sektoru, posebno uzimajući u obzir rast cena namirnica i pritisak na budžete domaćinstava koji je naveo ljude da smanje broj narudžbina.

Londonska kompanija je u prvih šest meseci ove godine dostavila 160 miliona obroka, što je povećanje u odnosu na isti period 2021, kada je dostavljeno 146 miliona obroka i kada je kompanija prijavila rast prihoda od 12 odsto, na 1,01 milijardu funti, piše Financial Times.

Broj mesečno aktivnih korisnika porastao je sa četiri na 7,8 miliona. Bruto vrednost transakcija, kojom se meri potrošnja, po narudžbini pala je za tri odsto u prvih šest meseci 2022. godini u odnosu na isti period prošle godine

Rezultati kompanije su premašili očekivanja analitičara, koji su smatrali da će prilagođene zarade pre kamate, takse, depresijacije i amortizacije iznositi 67,9 miliona funti. Analitičari koje je anketirao Bloomberg procenjivali su da će prilagođene zarade ove firme iznositi 73,3 miliona funti.

Ovi rezultati objavljeni su nakon saopštenja da će lord Sajmon Vulfson (Simon Wolfson), generalni direktor kompanije Next, napustiti Upravni odbor kompanije Deliveroo.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...