HOLANDIJA PONOVO ZATVORILA GRANICE Zbog porasta broja obolelih ulazak zabranjen građanima Srbije i Crne Gore

BiznisSrbijaTurizamVesti

8.7.2020 13:27 Autor: Marija Jovanović 1

HOLANDIJA PONOVO ZATVORILA GRANICE Zbog porasta broja obolelih ulazak zabranjen građanima Srbije i Crne Gore HOLANDIJA PONOVO ZATVORILA GRANICE Zbog porasta broja obolelih ulazak zabranjen građanima Srbije i Crne Gore
Holandija je ponovo zatvorila granice za putnike iz Srbije i Crne Gore i to samo nedelju dana nakon što ih je otvorila. Kao razlog... HOLANDIJA PONOVO ZATVORILA GRANICE Zbog porasta broja obolelih ulazak zabranjen građanima Srbije i Crne Gore

Holandija je ponovo zatvorila granice za putnike iz Srbije i Crne Gore i to samo nedelju dana nakon što ih je otvorila. Kao razlog ponovnog zatvaranja navodi se nagli porast broja zaraženih korona virusom u te dve zemlje.

Putnicima iz Srbije i Crne Gore omogućen je ulazak u Holandiju 1. jula kada je ta zemlja, nakon preporuka EU, otvorila svoje granice za 14 država koje nisu članice bloka, ali i za Kinu pod uslovom da i ona recipročno odgovori.

Foto: Pixabay.com

Međutim, holandska vlada rekla je da je bila primorana da skloni Srbiju i Crnu Goru sa liste zbog porasta broja zaraženih u tim zemljama, navodeći da bi holandski putnici trebalo da odlaze u Srbiju i Crnu Goru samo ako je to „apsolutno neophodno„, prenosi Tanjug.

Savet EU usvojio je ranije preporuku da se od 1. jula ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za državljane 15 zemlja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali je upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...