HRVATSKA DOBILA NOVU VLADU Poslanici u Saboru izglasali poverenje Plenkoviću

RegionVesti

24.7.2020 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

HRVATSKA DOBILA NOVU VLADU Poslanici u Saboru izglasali poverenje Plenkoviću HRVATSKA DOBILA NOVU VLADU Poslanici u Saboru izglasali poverenje Plenkoviću
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je, nakon što je u hrvatskom Saboru njegovoj vladi izglasano poverenje, da odmah kreće da radi. Vlada premijera Andreja... HRVATSKA DOBILA NOVU VLADU Poslanici u Saboru izglasali poverenje Plenkoviću

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je, nakon što je u hrvatskom Saboru njegovoj vladi izglasano poverenje, da odmah kreće da radi.

Vlada premijera Andreja Plenkovića i njen program dobili su kasno u četvrtak poverenje Hrvatskog sabora.

Nakon celodnevne rasprave za drugu Plenkovićevu Vladu glasalo je 76 poslanika od ukupno 151, protiv je bilo 59, a uzdržanih nije bilo, prenosi Hina. Nova vlada ima 16, umesto dosadašnjih 20 ministarstava kao i četiri potpredsednika od kojih je jedan i predstavnik srpske manjine Boris Milošević (SDSS) .

Plenković je ranije, odgovarajući na pitanja poslanika, najavio da će nova vlada ispuniti najave o rastu prosečne i minimalne plate i da će za četiri godine prosečna zarada u toj zemlji biti 7.600 kuna (1.010 evra).

„Obećavam 7.600 kuna prosečne plate četiri godine od danas“, rekao je.

Dodao je da je u dosadašnjem mandatu minimalna plata povećana za 754 kune (oko 100 evra) i poručio da će minimalac u naredne četiri godine iznositi najmanje 4.250 kuna (565 evra).

Poručio je da najava o otvaranju 100.000 radnih mesta u iduće četiri godine nije slučajna i da se bazira na rezultatima rada njegove vlade u protekle četiri godine.

„Taj broj nije u program nove vlade stavljen kao plod kreacije u dokolici, nego na temelju rezultata prvog, četvorogodišnjeg mandata moje vlade, a to je 110.000 radnih mesta koje smo ostvarili“, odgovorio je Plenković opozicionim poslanicima koji su doveli u pitanje realnost te najave.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...