HRVATSKA NAFTNA KOMPANIJA U PROIZVODNJU BIOETANOLA ULAŽE 250 MILIONA EVRA Postrojenje druge generacije biće u Sisku

BiznisInvesticijeNovacRegionVesti

24.6.2020 10:20 Autor: Marija Jovanović 1

HRVATSKA NAFTNA KOMPANIJA U PROIZVODNJU BIOETANOLA ULAŽE 250 MILIONA EVRA Postrojenje druge generacije biće u Sisku HRVATSKA NAFTNA KOMPANIJA U PROIZVODNJU BIOETANOLA ULAŽE 250 MILIONA EVRA Postrojenje druge generacije biće u Sisku
Hrvatska naftna kompanija INA zatražila je od ministarstva ekonomije status strateškog ulaganja za svoj projekat vredan 250 miliona evra za razvoj postrojenja za proizvodnju... HRVATSKA NAFTNA KOMPANIJA U PROIZVODNJU BIOETANOLA ULAŽE 250 MILIONA EVRA Postrojenje druge generacije biće u Sisku

Hrvatska naftna kompanija INA zatražila je od ministarstva ekonomije status strateškog ulaganja za svoj projekat vredan 250 miliona evra za razvoj postrojenja za proizvodnju bioetanola.

U okviru projekta koji podržava EU, INA planira razvijanje postrojenja etanola druge generacje (2G) na svojoj sadašnjoj lokaciji u Sisku, navodi se u saopštenju kompanije.

Projekat je uključen u INA novi program „Downstream 2023 New Course“ koji ima za cilj koncentraciju aktivnosti prerade sirove nafte u njenoj rafineriji u Rijeci i pretvaranje rafinerije Sisak u industrijsko postrojenje kako bi poslužilo kao baza za proizvodnju bitumena, logističko središte i dom rafinerije biokomponenata, podložne daljnjim investicijskim odlukama, prenosi indikator.ba.

“Lokacija u Sisku važan je deo INA poslovanja. Sve aktivnosti koje sprovodimo preduslovi su koje treba ispuniti da bi se donela konačna odluka o investiranju. Stoga je važno naglasiti da su podrška EU i hrvatske vlade ključni preduslovi za konačnu implementaciju ovog projekta koji je važan za Republiku Hrvatsku i INA“, izjavio je predsednik upravnog odbora INA Sandor Fasimon dodavši da se projekat uklapa u smernice EU Green Deal.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...