HRVATSKE TURISTIČKE AGENCIJE U NAJTEŽOJ SITUACIJI Gubitak do polovine avgusta 150 miliona evra

BiznisRegionTurizamVesti

12.9.2020 10:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

HRVATSKE TURISTIČKE AGENCIJE U NAJTEŽOJ SITUACIJI Gubitak do polovine avgusta 150 miliona evra HRVATSKE TURISTIČKE AGENCIJE U NAJTEŽOJ SITUACIJI Gubitak do polovine avgusta 150 miliona evra
Hrvatski turizam je ove sezone doživeo drastičan pad zbog pandemije korona virusa, ali je on, ipak, bio manji od prvobitnih „crnih prognoza“, javljaju mediji... HRVATSKE TURISTIČKE AGENCIJE U NAJTEŽOJ SITUACIJI Gubitak do polovine avgusta 150 miliona evra

Hrvatski turizam je ove sezone doživeo drastičan pad zbog pandemije korona virusa, ali je on, ipak, bio manji od prvobitnih „crnih prognoza“, javljaju mediji u toj zemlji.

Hrvatska je ove turističke sezone, koja je na izmaku, zabeležila oko 54 odsto prošlogodišnjeg prometa, pokazuju rezultati, koje su predstavili ministarka turizma te zemlje Nikolina Brnjac i šef Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

Foto: Printscreen youtube

Iako je situacija bolja od predviđanja i očekivanja, neke privredne grane u turizmu su, ipak, ostvarile enorman pad. Među njima su turističke agencije u najtežoj situaciji, piše Index.hr.

Agencije su, samo do sredine avgusta, izgubile 1,1 milijardu kuna (150 miliona evra) prihoda, izjavio je predsednik Hrvatskog udruženja putničkih agencija (UHPA) Tomislav Fain.

„Zaključno sa 15. avgustom agencije su bile u padu od 81 odsto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazala je anketa koju smo uradili. Do kraja godine očekujemo da ćemo imati 88 odsto prihoda manje u odnosu na lani, s obzirom na to da su od 15. avgusta značajno počele da se smanjuju rezervacije“, precizirao je Fain.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...