HRVATSKI AERODROMI U APRILU GOTOVO BEZ PROMETA Za 99 odsto manje putnika, kargo saobraćaj opao za 27 odsto

BiznisRegionTurizamVesti

15.6.2020 12:59 Autor: Marija Jovanović 0

HRVATSKI AERODROMI U APRILU GOTOVO BEZ PROMETA Za 99 odsto manje putnika, kargo saobraćaj opao za 27 odsto HRVATSKI AERODROMI U APRILU GOTOVO BEZ PROMETA Za 99 odsto manje putnika, kargo saobraćaj opao za 27 odsto
Na hrvatskim aerodromima u aprilu zabeleženo je samo 4.482 putnika, odnosno 99,4 odsto manje nego u istom mesecu 2019. godine, što je posledica ukidanja... HRVATSKI AERODROMI U APRILU GOTOVO BEZ PROMETA Za 99 odsto manje putnika, kargo saobraćaj opao za 27 odsto

Na hrvatskim aerodromima u aprilu zabeleženo je samo 4.482 putnika, odnosno 99,4 odsto manje nego u istom mesecu 2019. godine, što je posledica ukidanja aviolinija i zatvaranja aerodroma kako bi se sprečilo dalje širenje pandemije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Pored manjeg broja putnika, veliki pad na hrvatskim aerodromima zabeležen je i u vazdušnim operacijama, kojih je bilo samo 420 ili 95,4 odsto manje nego u aprilu prošle godine, prenosi seebiz.

Tanjug/AP

Kargo saobraćaj u tim lukama bio je u znatno manjem padu, odnosno iznosio je ukupno 797 tona u svim lukama, što je za oko 27 odsto manje nego prošle godine, pokazuju nedavno objavljeni podaci DZS.

Među svim aerodromima u Hrvatskoj najviše putnika imao je Zagreb – 4.478, što je 98,4 odsto manje od broja putnika u aprilu prošle godine. Preostala četiri putnika registrovana su na aerodromima Brač i Osijek, dok ostali aerodromi u Hrvatskoj nisu imali nijednog putnika u aprilu.

Većina putnika, njih 3.467, bila je iz Nemačke, zatim 226 iz Velike Britanije, a pored njih, putnici na hrvatskim aerodromima u “lockdownu” bili su iz Holandije, Belgije, Katara, Austrije, Norveška, Španija, Turska i Italija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...