HRVATSKI SABOR USVOJIO BUDŽET ZA NAREDNU GODINU Prognoziran privredni rast od pet odsto

RegionVesti

25.11.2020 15:39 Autor: Ljiljana Begović 0

HRVATSKI SABOR USVOJIO BUDŽET ZA NAREDNU GODINU Prognoziran privredni rast od pet odsto HRVATSKI SABOR USVOJIO BUDŽET ZA NAREDNU GODINU Prognoziran privredni rast od pet odsto
Hrvatski sabor usvojio je na sednici budžet za narednu godinu, koji predviđa privredni rast od pet odsto, sa projekcijama za 2022. i 2023. godinu.... HRVATSKI SABOR USVOJIO BUDŽET ZA NAREDNU GODINU Prognoziran privredni rast od pet odsto

Hrvatski sabor usvojio je na sednici budžet za narednu godinu, koji predviđa privredni rast od pet odsto, sa projekcijama za 2022. i 2023. godinu.

Predviđeni prihodi budžeta su na nivou 147,3 milijarde kuna (oko 19,5 milijardi evra), a rashodi na 157,9 (oko 19,8 milijardi evra).

Vlada je projektovala privredni rast od pet odsto naredne godine, u 2022. 3,4 posto, a u 2023. godini 3,1 odsto.

Deficit bi u 2021. trebalo da iznosi 1,5 milijardu evra.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Budžet je izglasala vladajuća većina, nakon što su poslanici opozicije napustili salu iz protesta zbog usvajanja tek nekoliko njihovih amandmana, ali su se vratili na glasanje o budžetu.

Najvažniji finansijski dokument države dobio je potrebnih 76 glasova, dok je 49 bilo protiv, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...