HRVATSKOJ 500 MILIONA EVRA POMOĆI IZ PROGRAMA SURE Ursula Fon der Lajen najavila i dodatnih šest milijardi podrške

EUNovacRegionVesti

17.11.2020 09:08 Autor: Julijana Vincan 0

HRVATSKOJ 500 MILIONA EVRA POMOĆI IZ PROGRAMA SURE Ursula Fon der Lajen najavila i dodatnih šest milijardi podrške HRVATSKOJ 500 MILIONA EVRA POMOĆI IZ PROGRAMA SURE Ursula Fon der Lajen najavila i dodatnih šest milijardi podrške
U Hrvatskoj će od sada biti dostupno 500 miliona evra iz programa SURE, izajavila je predsednica Evropske komisije Ursula Fon der Lajen (Ursula Gertrud... HRVATSKOJ 500 MILIONA EVRA POMOĆI IZ PROGRAMA SURE Ursula Fon der Lajen najavila i dodatnih šest milijardi podrške

U Hrvatskoj će od sada biti dostupno 500 miliona evra iz programa SURE, izajavila je predsednica Evropske komisije Ursula Fon der Lajen (Ursula Gertrud von der Leyen).

„To su posebno dobre vesti za zaposlene i kompanije, jer im programom SURE poručujemo – ne otpuštajte radnike, mi ćemo isplatiti deo njihovih plata, čak i ako ne rade dovoljno“, istakla je Fon der Lajen u intervjuu za HRT.

Ursula von der Leyen
Foto: Tanjug/AP

Dodala je da, ako kompanije ne zadrže radnike i njihovo znanje, neće moći da preuzmu nove narudžbine kada se oporave. Kako prenosi Index, ona je naglasila da je reč o meri koja će zaštititi kompanije i radnike tokom pandemije korona virusa, dok se ekonomija ne oporavi.

Fon der Lajen poručila je da privredi treba više od SURE programa i da je EK zato predložila program za oporavak, iz koga će, kako je navela, Hrvatska povući šest milijardi evra.

Foto: Pixabay.com

Prosečna neto plata u Zagrebu oko 1.000 evra

Zaposlen u Zagrebu u proseku su imali neto zaradu od 7.730 kuna (oko 1.000 evra) u avgustu, što je nominalni porast za 3,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, objavilo je Odeljenje za statistiku Gradske kancelarije za strateško planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosečnu mesečnu platu na nivou cele Hrvatske, koja je iznosila 6.723 kune, prosečna zagrebačka neto plata, isplaćena za isti mesec, tako je bila viša za 1.007 kuna (oko 130 evra), prenosi Index.

Prema podacima Odeljenja za statistiku, najviša prosečna neto plata u Zagrebu za avgust isplaćena je u delatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog gasa u iznosu od 12.249 kuna.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...