HRVATSKOJ OD EU 1,16 MILIJARDI EVRA Ukupan paket težak 38 milijardi evra

RegionVesti

27.3.2020 10:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

HRVATSKOJ OD EU 1,16 MILIJARDI EVRA Ukupan paket težak 38  milijardi evra HRVATSKOJ OD EU 1,16 MILIJARDI EVRA Ukupan paket težak 38  milijardi evra
Evropska unija (EU) pripremila je investicioni plan kao odgovor na krizu sa pandemijom korona virusa od 38 milijardi evra, od čega je za Hrvatsku... HRVATSKOJ OD EU 1,16 MILIJARDI EVRA Ukupan paket težak 38  milijardi evra

Evropska unija (EU) pripremila je investicioni plan kao odgovor na krizu sa pandemijom korona virusa od 38 milijardi evra, od čega je za Hrvatsku namenjeno 1,16 milijardi evra, objavio je hrvatski premijer Andrej Plenković na svom tviter nalogu.

Hrvatski premijer učestvovao je na video-konferenciji čelnika zemalja članica EU na kojem je glavna tema bila borba protiv pandemije koronavirusa, prenosi Hina. Investicionu inicijativu na predlog Evropske komisije u četvrtak je izglasao i Evropski parlament na plenarnoj sednici, na kojoj su evropski poslanici prvi put u istoriji glasali na daljinu, putem elektronske pošte.

Investicioni plan od 37 milijardi evra iz fondova EU namenjen je zdravstvenim sistemima, malim i srednjim preduzećima, tržištima rada i drugim ugroženim delovima ekonomija zemalja članica. Čelnici EU takođe su potvrdili odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...