KINESKI TEHNOLOŠKI GIGANT POBEDIO NA EVROPSKOM SUDU

Huawei može da zaštiti svoj logotip u EU

EUHi-techLifestyleSvetVesti

22.4.2021 20:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Huawei može da zaštiti svoj logotip u EU Huawei može da zaštiti svoj logotip u EU
Francuski proizvođač odela i parfema Šanel (Chanel) izgubio je sudski spor pred Opštim sudom EU, u procesu koji je, zbog zaštite svog zaštitnog znaka,... Huawei može da zaštiti svoj logotip u EU

Francuski proizvođač odela i parfema Šanel (Chanel) izgubio je sudski spor pred Opštim sudom EU, u procesu koji je, zbog zaštite svog zaštitnog znaka, vođen protiv kompanije Huawei Technologies Co.

Prema tvrdnjama Suda, Huawei je zatražio da dobije pravo za korišćenje zaštitnog znaka za logotip od EU, za koji je francuski proizvođač odela i parfema, kasnije tvrdio da je previše sličan njegovom logotipu.

Foto: Youtube screenshot

„Sporne oznake imaju neke sličnosti, ali njihove vizuelne razlike su značajne“, presudio je u sredu Opšti sud EU u Luksemburgu. Kako objašnjavaju, Šanel oznake imaju više zaobljenih krivina, deblje linije i horizontalnu orijentaciju, dok je orijentacija Huawei marke vertikalna.

Huawei je 2017. godine podneo zahtev EU za zaštitu logotipa, koji bi koristio za računarski hardver. Šanel se usprotivio toj inicijativi, tvrdeći da je njihov logo (dva isprepletena polu-prstena) sličan zaštićenom logotipu, koji oni koriste za proizvode poput kozmetike, parfema i odeće.

Chanel je odbio da komentariše odluku Suda, na koju je moguće uložiti žalbu. Kancelarija EU za intelektualno vlasništvo 2019. godine odbacila je pritužbe Šanela, rekavši da“ ne postoji rizik da potrošači pomešaju dve slike“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...