SVE VIŠE TEHNOLOŠKIH KOMPANIJA PLANIRA ULAZAK U PROIZVODNJU ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA

I kineski Xiaomi najavljuje ulaganje u biznis sa pametnim električnim vozilima

AutomobiliHi-techLifestyleSvetVesti

31.3.2021 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

I kineski Xiaomi najavljuje ulaganje u biznis sa pametnim električnim vozilima I kineski Xiaomi najavljuje ulaganje u biznis sa pametnim električnim vozilima
Veliki kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi najavio je da će u narednih 10 godina uložiti 10 milijardi dolara u poslovanje sa pametnim električnim vozilima... I kineski Xiaomi najavljuje ulaganje u biznis sa pametnim električnim vozilima

Veliki kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi najavio je da će u narednih 10 godina uložiti 10 milijardi dolara u poslovanje sa pametnim električnim vozilima (EV).

Kako je saopštila ova kompanija, u početku će uložiti 10 milijardi juana (oko 1,52 milijarde dolara) u podružnicu u kojoj će biti jedini vlasnik, a cilj je da iznos ukupnih ulaganja u narednoj deceniji dostigne 10 milijardi dolara, prenosi Seebiz.eu.

Xiaomi je još jedna od velikih kineskih tehnoloških kompanija koja je najavila ulazak u posao sa električnim automobilima. Naime, u januaru je velika kineska softverska kompanija Baidu najavila da će poslovanje sa električnim vozilima razvijati u partnerstvu sa kineskim proizvođačem automobila Geely Automobile Holdingsom, navodi Reuters. Sličan potez najavila je i velika kompanija koja proizvodi telekomunikacionu opremu – ZTE Corp.

Mediji su preneli i informaciju da veliki kineski proizvođač pametnih telefona Huawei Technologies navodno pregovara sa državnim proizvođačem automobila Changan Automobileom i drugim kompanijama o proizvodnji električnih vozila. Takođe, i za američkog tehnološkog diva Apple se već dugo govori da planira ulazak na tržište električnih vozila.

Inače, inicijativa Xiaomija dolazi u trenutku kada se procenjuje da će segment električnih vozila u Kini zabeležiti veliki rast narednih godina.

  • BOLEK

    2.4.2022 #1 Author

    Trebaju sto vise ulagati

    Odgovori

  • MARKO7

    2.6.2022 #2 Author

    Pa ja mislim da će oni i napraviti čudo za takvu vrstu vozila.

    Odgovori

  • NINICA

    5.11.2022 #3 Author

    Napraviće oni čudo od automobila, verujem u to!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...