obe strane žele dugoročnu saradnju

Indija i EU u junu počinju pregovore o trgovinskim i investicionim sporazumima

BiznisNovacSvetVesti

26.4.2022 15:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Indija i EU u junu počinju pregovore o  trgovinskim i investicionim sporazumima Indija i EU u junu počinju pregovore o  trgovinskim i investicionim sporazumima
Indija i Evropska unija (EU) zvanično će započeti pregovore o dugoročnim trgovinskim i investicionim sporazumima u junu, a ovu odluku su pozdravili indijski premijer... Indija i EU u junu počinju pregovore o  trgovinskim i investicionim sporazumima

Indija i Evropska unija (EU) zvanično će započeti pregovore o dugoročnim trgovinskim i investicionim sporazumima u junu, a ovu odluku su pozdravili indijski premijer Narendra Modi i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (Ursula von der Leyen).

O ovom pitanju se diskutovalo u opsežnim razgovorima između Modija i Fon der Lajen tokom kojih su obe strane takođe razmotrile napredak u implementaciji „Mape puta Indija-EU 2025.“, koja nastoji da značajno proširi veze Unije i Indije, piše Easterneye.biz.

U maju prošle godine, Indija i EU najavile su nastavak pregovora o uravnoteženom i sveobuhvatnom trgovinskom sporazumu nakon pauze od preko osam godina.

„Obe strane su izrazile nadu u što skorije okončanje pregovora za aktiviranje punog potencijala bilateralnih trgovinskih i ekonomskih odnosa“, saopštilo je indijsko Ministarstvo spoljnih poslova i dodalo da postoji snažna sinergija između Partnerstva za povezivanje Indije i EU najavljenog prošle godine i nove strategije EU Global Gateway. Takođe su se složili da je potrebno ubrzati implementaciju strategije.

Modi i Fon der Lajen su razmotrili napredak u strateškom partnerstvu Indija-EU, uključujući predstojeći ponovni početak pregovora o Sporazumu o slobodnoj trgovini i Sporazumu o ulaganjima.

  • TATJANA

    26.4.2022 #1 Author

    Na pomolu jedna dobra, korisna saradnja i za EU i za Indiju

    Odgovori

  • Milovan94

    26.4.2022 #2 Author

    Pa baš lepo što se unapređuje saradnja između dve sile.

    Odgovori

  • GOCA BG

    26.4.2022 #3 Author

    Na obostranu korist…

    Odgovori

  • BIJUTI27

    29.9.2023 #4 Author

    Uvek volim pročitati ovako korisnu vest i radujem se saradnji

    Odgovori

  • Grocka

    30.9.2023 #5 Author

    Lepa vest

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...