Dobra prilika i za promociju turizma

Indijci razgledaju Hrvatsku za snimanje filmova

BiznisEULifestyleRegionU fokusuVesti

30.12.2021 09:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Indijci razgledaju Hrvatsku za snimanje filmova Indijci razgledaju Hrvatsku za snimanje filmova
Da grad Varaždin cilja da postane poželjna lokacija za snimanje filmova, serija, reklama, videospotova i drugih produkcija, govori i činjenica da je Lana Velimirović... Indijci razgledaju Hrvatsku za snimanje filmova

Da grad Varaždin cilja da postane poželjna lokacija za snimanje filmova, serija, reklama, videospotova i drugih produkcija, govori i činjenica da je Lana Velimirović Vukalović, direktorka „Pučkog otvorenog učilišta Varaždin“ koje je s podrškom Grada osnovalo Filmski centar još 2017. godine kao jedan od pet formalno takvih u Hrvatskoj, nedavno je u Londonu imala online sastanak s indijskom firmom Europa Media&Entertainment koja predstavlja filmske lokacije u Mumbaiju.

„Indijski producenti iskazuju veliki interes za snimanje u Hrvatskoj. Kroz razmenu mejlova ćemo još detaljnije predstaviti Varaždin i okolinu kao potencijalne filmske kulise“, ističe Velimirović Vukalović.

Uskoro, u februaru 2022. godine stiže jedan producent iz Mumbaija. Ona očekuje od ove posete da bude dobra prilika za promociju grada ne samo u smislu potencijalnih lokacija za snimanja, već i u turističkom smislu.

Varaždinski filmski centar, inače, ima dvostruku ulogu – prva je da bude kontakt-tačka za sve snimateljske ekipe u gradu, uz Turističku zajednicu i grad, a druga da ekipama pomaže da nađu odgovarajuće lokacije za snimanje, i povežu ih s vlasnicima lokacija.

„U slučaju većih produkcijskih projekata mogu biti uključeni pružanjem svojih usluga, npr. kroz smeštaj snimateljskih ekipa, ugostiteljstvo, usluge frizera, vizažista, make up artista“, kaže Velimirović Vukalović.

Cilj je kako je navela, da se privuku ljudi iz sveta filma, kako iz Hrvatske, tako i iz ostatka sveta.

Inače, osnivanje Filmskog centra u Varaždinu imalo je za cilj da dodatno promoviše ovaj grad kao „film friendly“, budući da on već ima Trash Film Festival, kao i festival animiranih filmova za decu i mlade.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...