u tekućem kvartalu očekuju povratak privrede na pretkrizni nivo

Industrija Austrije proglasila ekonomski kraj pandemije

AnalizaSvetU fokusuVesti

20.7.2021 14:19 Autor: Miljan Paunović 0

Industrija Austrije proglasila ekonomski kraj pandemije Industrija Austrije proglasila ekonomski kraj pandemije
Udruženje industrijalaca (IV) Austrije proglasilo je u utorak kraj pandemije korona virusa, kada je u pitanju ekonomski sektor. U tekućem trećem kvartalu privreda će... Industrija Austrije proglasila ekonomski kraj pandemije

Udruženje industrijalaca (IV) Austrije proglasilo je u utorak kraj pandemije korona virusa, kada je u pitanju ekonomski sektor.

U tekućem trećem kvartalu privreda će ponovo da se vrati na pretkrizni nivo, rekao je generalni sekretar Udruženja Kristof Nojmajer (Christof Niemeyer).

To, upozorava, može da uspori nedostatak stručne radne snage i neprimenjivanje fiksno planiranih infrastrukturnih projekata. Ovo udruženje očekuje da će ove godine privredni rast biti između 3,5 i 4 procenta.

Nojmajer je zatražio stabilne uslove za preduzeća i njihove zaposlene, kako bi rast bio održivo ojačan, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, nisu korisne diskusije o skraćenju radnog vremena na četiri radna dana u nedelji ili nova evaluacija već planiranih infrastrukturnih projekata.

S tim u vezi je pomenuo ministarku infrastrukture Leonoru Gevesler (Leonore Gewessler) koja je zatražila novu evaluaciju velikih projekata, a samo zaustavljanjem izgradnje autoputa A26 kod Linca i brze saobraćajnice kod Beča S1, ugrožava se 27.500 radnih mesta.

Nojmajer je ukazao da se na globalnom nivou već mesecima događa oporavak, a sa realnim rastom svetske privrede od šest odsto, to je najveća ekspanzija u proteklih pet decenija.

„Svetska privreda se nalazi usred faze buma sa uobičajenim propratnim efektima, pozitivnim, kao i negativnim“, rekao je on.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...