INVESTITORI RAZGRABILI AKCIJE ANT GRUPE ZA SAT VREMENA Najveća inicijalna ponuda akcija (IPO) u istoriji

BerzaIzdvajamoNovacPreduzetnikSvetVesti

27.10.2020 09:53 Autor: Vladimir Jokanović 0

INVESTITORI RAZGRABILI AKCIJE ANT GRUPE ZA SAT VREMENA Najveća inicijalna ponuda akcija (IPO) u istoriji INVESTITORI RAZGRABILI AKCIJE ANT GRUPE ZA SAT VREMENA Najveća inicijalna ponuda akcija (IPO) u istoriji
Ant Group, kineski gigant u sektoru finansijskih tehnologija, iza kojeg stoji milijarder Džek Ma, osnivač platforme za internet trgovinu Alibaba i osnivač komapnija Taobao... INVESTITORI RAZGRABILI AKCIJE ANT GRUPE ZA SAT VREMENA Najveća inicijalna ponuda akcija (IPO) u istoriji

Ant Group, kineski gigant u sektoru finansijskih tehnologija, iza kojeg stoji milijarder Džek Ma, osnivač platforme za internet trgovinu Alibaba i osnivač komapnija Taobao i Alipay, priprema prodaju akcija u vrednosti oko 34,4 milijarde dolara na šangajskoj i hongkonškoj berzi.

Savetnici kompanije Ant group odredili su u ponedeljak cenu akcije, rukovodeći se izveštajem o veoma jakoj potražnji glavnih investitora. Prethodni najveći debi na berzi imala je saudijska kompanija Aramco, sa 29,4 milijarde dolara prošlog decembra, prenosi BBC.

Ant Group, čija je vrednost procenjena na oko 313 milijardi dolara prodaje oko 11 odsto svojih akcija. Džek Ma u vlasništvu ima oko 80 milijardi dolara vrednosti, a njegove akcije u kompaniji Ant Group vrede oko 17 milijardi dolara.

Prema pisanju portala Nikkei Asia, koji se poziva neimenovane izvore, Ant Group prestaće u sredu, dan ranije nego što je planirano, da prima porudžbine investitora za hongkonški deo najveće svetske inicijalne javne ponude, nakon što su pretplate premašile ponuđene akcije u roku od jednog sata.

„Bilo je poput poplave. Apetit investitora je nezajažljiv. Nalozi neprestano pristižu“, posvedočio je jedan od izvora sa berze u Hong Kongu. Knjiga institucionalnih naloga, koja predstavlja 97,5 odsto od 1,67 milijardi u Hong Kongu, prepunjena je, a pretplate su stizale od nekih od najvećih svetskih fondova.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...