Neuspela akvizicija vredna 2,7 milijardi funti

Investitori sprečili Playtech da preuzme Aristocrat

Firme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusuVesti

2.2.2022 13:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Investitori sprečili Playtech da preuzme Aristocrat Investitori sprečili Playtech da preuzme Aristocrat
Jedan od najvećih proizvođača kockarskih igara Playtech nije uspeo da dobije odobrenje za preuzimanje australijske kompanije Aristocrat, nakon što su investitori glasali protiv ovog... Investitori sprečili Playtech da preuzme Aristocrat

Jedan od najvećih proizvođača kockarskih igara Playtech nije uspeo da dobije odobrenje za preuzimanje australijske kompanije Aristocrat, nakon što su investitori glasali protiv ovog sporazuma.

Iz kompanije listirane u okviru FTSE 100 indeksa saopšteno je da nije ispunjen minimum od 75 odsto glasova ulagača za odobrenje transakcije vredne 2,7 milijardi funti, piše Financial Times.

Neuspešna akvizicija kompanije Aristocrat predstavlja jednu od najsvežijih saga u poslovanju firme sa sedištem na Ostrvu Man. Playtech je u ovom periodu povremeno kupovao akcijama firme Aristocrat po ceni iznad 680 penija po akciji, koliko vrede akcije australijske kladionice. Razlog tome je interesovanje rivalskih kompanija, kao i kupovina akcija od grupe investitora iz Hong Konga.

Predstavnici i jedne i druge kompanije tvrde da nisu bili u mogućnosti da stupe u kontakt sa investitorima koji su kupili akcije po ceni iznad 680 penija. Playtech trenutno poseduje 27 odsto kompanije Aristocrat.

Članovi upravnog odbora australijske kladionice saopštili su da su “uvereni da kompanija ima dugoročno pozitivne izglede”, te da trenutno razmatraju ponude drugih ulagača zainteresovanih za različite delove kompanije, među kojima je i italijanska firma Snaitech.

  • Ika

    3.2.2022 #1 Author

    Ne treba žuriti i pošto-poto prodati, industrija online igara svih vrsta je vrlo isplativ posao u današnje vreme.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...