U evropi se razmatra proizvodnja čuvenog pića sa manje alkohola

Italijani neće vodu u vinu

AgrobiznisBiznisEUVesti

9.5.2021 16:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Italijani neće vodu u vinu Italijani neće vodu u vinu
Po pisanju italijanskih medija, u Evropi se razmatra osmišljavanje proizvodnje vina bez alkohola ili vina s manjim procentom alkohola. Krajnji cilj takvog predloga je... Italijani neće vodu u vinu

Po pisanju italijanskih medija, u Evropi se razmatra osmišljavanje proizvodnje vina bez alkohola ili vina s manjim procentom alkohola. Krajnji cilj takvog predloga je promovisanje zdravlja.

Ministar poljoprivrede Stefano Patuaneli najavio je da će se Rim protiviti tome, a udruženje poljoprivrednika Coldiretti upozorilo je na „obmanu potrošača“, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.

Novine Corriere della Sera pišu o „pobuni u Italiji“.

„Uvođenje delimičnog ili potpunog smanjenja procenta alkohola u vinu, kao nove vinarske prakse predstavlja velik rizik i prilično opasan presedan koji bi ozbiljno ugrozio identitet italijanskih i evropskih vina“, kaže predsednik Coldiretti-ja Etore Prandini, prenosi Index.hr.

Prodaja razvodnjenog vina kao kvalitetnog proizvoda dosad je u Evropi bila zabranjena, podsećaju i ostali predstavnici ove industrije.

Neki vinopije vole u vino doliti običnu ili mineralnu vodu da se ne bi prebrzo napili, ali pravi poznavatelji ljubitelji ga piju bez ikakvih dodataka. Na policama prodavnica kupci mogu pronaći i vina koja se deklarišu kao bezalkoholna.

Italija je prva u svetu po količini proizvedenog vina i godišnji prihod, prema poslednjim podacima, Italije od vina iznosi oko 11 milijardi evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...