IZ HRVATSKE U AUSTRIJU I ITALIJU UZ NEGATIVAN TEST Restrikcije najavljuje i Slovenija

EURegionVesti

17.8.2020 09:13 Autor: Ljiljana Begović 0

IZ HRVATSKE U AUSTRIJU I ITALIJU UZ NEGATIVAN TEST Restrikcije najavljuje i Slovenija IZ HRVATSKE U AUSTRIJU I ITALIJU UZ NEGATIVAN TEST Restrikcije najavljuje i Slovenija
Od 17. avgusta za povratak u Austriju sa odmora iz Hrvatske potreban je negativan PCR test, pošto je stupilo na snagu upozorenje na putovanje... IZ HRVATSKE U AUSTRIJU I ITALIJU UZ NEGATIVAN TEST Restrikcije najavljuje i Slovenija

Od 17. avgusta za povratak u Austriju sa odmora iz Hrvatske potreban je negativan PCR test, pošto je stupilo na snagu upozorenje na putovanje u Hrvatsku.

Zbog sve većeg broja povratnika sa odmora u Hrvatskoj među novozaraženima, Austrija je odlučila da Hrvatsku stavi na listu rizičnih zemalja. Svi koji se vraćaju iz Hrvatske u Austriju moraju da imaju negativan PCR test.

Ko test nije uradio u Hrvatskoj mora, u roku od 48 sati, da ga uradi u Austriji o svom trošku. Ukoliko se ignoriše ta obaveza predviđena je novčana kazna do 1.450 evra, a ako se ispostavi da je lice obolelo i nekoga zarazilo, biće i krivično gonjeno.

Upozorenja za putovanje Ministarstvo spoljnih poslova Austrije izdalo je za ukupno 32 zemlje, a među njima je sada i Hrvatska. Austrijske vlasti najavile su i pooštravanje kontrola na granicama ka Slovačkoj, Sloveniji, Italiji i Mađarskoj, prenosi Tanjug.

Na isti potez odlučila se i Italija. Prema odluci italijanske vlade, sve osobe koje iz Hrvatske dolaze u Italiju, prilikom ulaska moraju da imaju negativan test na korona virus, ne stariji od 72 sata ili da se testiraju u roku od 48 sati od ulaska u Italiju.

Nešto slično najavila je i Slovenija. Vlada ove zemlje odlučiće u četvrtak o mogućim restrikcijama pri ulasku putnika iz Hrvatske u Sloveniju zbog povećanog broja uvezenih slučajeva korona virusa, izjavio je portparol slovenačke vlade za Covid-19 Jelko Kacin.

Foto: Tanjug

Gužve na graničnim prelazima, turisti masovno napuštaju Hrvatsku

Zbog ovakvih odluka, mnogi turisti masovno napuštaju jadransko primorje. Pojačan je saobraćaj na putevima u priobalju, trajektnim pristaništima, na većini puteva ka unutrašnjosti, kao i na pojedinim graničnim prelazima gde su moguća i duža čekanja (više od jednog sata), izveštava portal Indeks.

Na putevima u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, vozi se u koloni i usporeno. U smeru od Zagreba kod naplatne stanice Lučko kolona je duga oko dva kilometra, a kod naplatne stanice Demerje oko tri kilometra.

Prema granici sa Slovenijom, kolona vozila ponegde je duga je i oko tri kilometra, a delom se proteže i na Istarski ipsilon. Na Krčkom mostu saobraćaj je pojačan u oba smera.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...