Održana konferencija SEE Automotive - Connect&Supply

Izazovni trenutak za automobilsku industriju Srbije

AutomobiliBiznisManifestacijeRegionSrbijaU fokusuVesti

2.6.2022 13:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Izazovni trenutak za automobilsku industriju Srbije Izazovni trenutak za automobilsku industriju Srbije
Teme konferencije Automobilskog klastera Srbije „SEE Automotive – Connect&Supply“, koja je održana u Beogradu, bile su izazovni trenutak automobilske industrije i uticaj inovacija na... Izazovni trenutak za automobilsku industriju Srbije

Teme konferencije Automobilskog klastera Srbije „SEE Automotive – Connect&Supply“, koja je održana u Beogradu, bile su izazovni trenutak automobilske industrije i uticaj inovacija na ovaj sektor.

Automobilska industrija Srbije ima tradiciju dugu više od 70 godina, a rane početke povezujemo sa, svima poznatom, Zastavom. Danas je jedan od najistaknutijih sektora u našoj zemlji i svojim proizvodima snabdeva skoro sve veće, evropske i neke od azijskih proizvođača, zato i nije iznenađujuće što ovaj sektor privlači značajan deo direktnih stranih investicija.

Poslednjih godina Srbija je postala idealna lokacija za proizvodnju, a neki od razloga su svakako kvalifikovana radna snaga, dobra strategijska lokacija, ali i povoljni logistički uslovi.

Znamo da je automobilska industrija jedna od najprofitabilnjih u svetu, ali ono što se retko ističe jeste da je i jedna od najsloženijih. Savremeno doba stvorilo je nove, informisanije i zahtevnije kupce, a kompanije su kao odgovor na to morale ponuditi širi spektar novih modela.

Foto: cargo-partner Srbija

Ovogodišnji zlatni sponzor konferencije SEE Automotive – Connect&Supply, globalna logistička kompanija cargo-partner, koja raspolaže dugogodišnjim iskustvom u menadžmentu aktivnosti lanca snabdevanja, ne samo automobilskih proizvođača, već i biznisa u svim ostalim industrijama, prezentovala je dodatne usluge na koje se proizvođači i distributeri u automobilskoj industriji mogu osloniti.

Konferencija je okupila OEM (original equipment manufacturer) proizvođače, vodeće kompanije iz ovog sektora, kao i relevantne javne institucije i saradnike iz privrede kako bi se podstakao dalji razvoj automobilske industrije. Ova, osma Connect & Supply konferencija, jedno je od najznačajnijih okupljanja ovog tipa u jugoistočnoj Evropi.

SEE Connect&Supply je posetilo preko 200 predstavnika iz privrede, a drugi dan konferencije posvećen je bio poslovnim sastancima. Prethodne konferencije značajno su doprinele razvoju partnerstava između svetskih giganata automobilske industrije koji posluju u jugoistočnoj Evropi.

  • MARKO7

    2.6.2022 #1 Author

    Pa videćemo kako će ovo uticati na automobilski sektor.

    Odgovori

  • MARKO7

    2.6.2022 #2 Author

    Pa videćemo šta će se dešavati, baš me zanima…

    Odgovori

  • Anna

    2.6.2022 #3 Author

    Koga mi lažemo? Davnih dana smo prestali da budemo konkurentni

    Odgovori

  • GOCA BG

    2.6.2022 #4 Author

    Pred velikim su izazovima,sigurna sam da ce doneti dobre poslovne odluke…

    Odgovori

  • VERA

    5.6.2022 #5 Author

    Jeste veliki su izazovi kao i u privredi inače zbog cele situacije sa Ukrajnom i Rusijom.

    Odgovori

  • Dragana

    6.6.2022 #6 Author

    Da veliki je pritisak

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...