u odnosu na isti period prošle godine

Izvoz IKT usluga iz Srbije za osam meseci ove godine veći za 19 odsto

SrbijaVesti

17.10.2024 17:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Izvoz IKT usluga iz Srbije za osam meseci ove godine veći za 19 odsto Izvoz IKT usluga iz Srbije za osam meseci ove godine veći za 19 odsto
Izvoz usluga informaciono-komunikacionih tehnologija (IКT) iz Srbije za osam meseci ove godine bio je 2,62 milijardi evra, odnosno 19 odsto više nego u istom... Izvoz IKT usluga iz Srbije za osam meseci ove godine veći za 19 odsto

Izvoz usluga informaciono-komunikacionih tehnologija (IКT) iz Srbije za osam meseci ove godine bio je 2,62 milijardi evra, odnosno 19 odsto više nego u istom periodu 2023. godine, saopštila je danas Kancelarija za IT.

Prema podacima Narodne banke Srbije, u avgustu je izvoz IKT usluga bio je 323 miliona evra, što je osam odsto više u odnosu na isti mesec 2023. godine, prenosi Beta.

Suficit za osam meseci ove godine u IКT uslugama iznosio je 2,04 milijarde evra.

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić izjavio je krajem septembra da je Srbija u svega nekoliko godina, zahvaljujući radu aktuelne i prethodnih vlada, ostvarila „impresivne rezultate“ u digitalizaciji i sektoru Informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), a da je u prvih sedam meseci ove godine ostvaren rast od 20,29 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.