I čuveni brend luksuznih automobila planira da se uključi u borbu za novo tržište

Jaguar će proizvoditi potpuno električnu Formulu E od 2022. godine

AutomobiliLifestyleSvetVesti

22.7.2021 20:05 Autor: Marko Miladinović 1

Jaguar će proizvoditi potpuno električnu Formulu E od 2022. godine Jaguar će proizvoditi potpuno električnu Formulu E od 2022. godine
Britanski proizvođač automobila Jaguar potvrdio je da će započeti proizvodnju potpuno električne serije Formule E, kao i start proizvodnje „inovativne Generacije 3“ od sledeće... Jaguar će proizvoditi potpuno električnu Formulu E od 2022. godine

Britanski proizvođač automobila Jaguar potvrdio je da će započeti proizvodnju potpuno električne serije Formule E, kao i start proizvodnje „inovativne Generacije 3“ od sledeće godine.

Naredna generacija superbrzih automobila biće lakša i moćnija, i demonstriraće tehnologije za brzo punjenje na električnim stanicama, navode iz Jaguara.

Generalni direktor kompanije Jaguar Land Rover Tijeri Bolor (Thierry Bolloré) rekao je da Formula E „predstavlja savršenu osnovu za dizajniranje, saradnju, testiranje i razvoj novih održivih tehnologija“, kao i da će čitav ovaj brend luksuznih automobila „doživeti pravu renesansu“.

Jaguarov Formula E trkački auto takmiči se u istoimenom takmičenju u okviru Jaguar Racing tima, koji je ranije nastupao i u prestižnoj Formuli 1.

S druge strane, ostaje da se vidi da li će britanska kompanija, koja je sada u vlasništvu indijske Tata Motors, uspeti da se izbori za svoje deo „tržišnog kolača“ u sve oštrijoj konkurenciji u segmentu luksuznih i superbrzih automobila na električni pogon. 

Iz Tata Motors su saopštili da će Jaguar već od 2025. godine proizvoditi samo takva vozila.

  • SRDJAN

    26.8.2022 #1 Author

    Elektricna formula bice zanimljivo videti kako ce to na stazi izgledati.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...