zajedno sa ostalim saveznicima G7

Japan najavio nove sankcije Rusiji

SvetVesti

24.2.2023 13:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Japan najavio nove sankcije Rusiji Japan najavio nove sankcije Rusiji
Premijer Japana Fumio Kišida rekao je u petak da njegova zemlja planira da predstavi nove sankcije Rusiji sa drugim članicama grupe G7 u znak... Japan najavio nove sankcije Rusiji

Premijer Japana Fumio Kišida rekao je u petak da njegova zemlja planira da predstavi nove sankcije Rusiji sa drugim članicama grupe G7 u znak solidarnosti na prvu godišnjicu invazije Moskve na Ukrajinu.

„Razmišljamo da predstavimo novi stav G7 o sankcijama Rusiji“, rekao je Kišida uoči video-konferencije koju će Japan ugostiti sa drugim članicama G7 i ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim kasnije u petak, prenosi Financial Times.

„Da bi se zaustavila ruska invazija, važno je za G7 .da potvrdimo na današnjoj konferenciji da ćemo nastaviti da održavamo i jačamo sankcije Rusiji i podršku Ukrajini“, dodao je on, ne precizirajući paket sankcija.

Kišida je takođe rekao da će Japan, koji treba da predsedava samitom G7 u maju, pozvati treće strane da obustave vojnu pomoć Rusiji.

Nakon početka rata u Ukrajini, Tokio je okončao svoje decenijsko udvaranje Moskvi i uveo oštre mere protiv Rusije, uprkos tome što se u početku borio da održi korak sa zapadnim sankcijama zbog oslanjanja na rusku energiju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...