strpljenje sa monetarnim olakšicama

Japanska centralna banka održava kamatne stope na stabilnom nivou

SvetVesti

19.12.2023 14:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Japanska centralna banka održava kamatne stope na stabilnom nivou Japanska centralna banka održava kamatne stope na stabilnom nivou
Banka Japana (BoJ) je u utorak jednoglasno odlučila da zadrži kamatne stope na ultra niskom nivou, držeći se svoje politike kontrole krive prinosa, navodi... Japanska centralna banka održava kamatne stope na stabilnom nivou

Banka Japana (BoJ) je u utorak jednoglasno odlučila da zadrži kamatne stope na ultra niskom nivou, držeći se svoje politike kontrole krive prinosa, navodi se u saopštenju.

Kratkoročna kamatna stopa je ostala nepromenjena na minus 0,1 odsto, a prinosi na desetogodišnje obveznice bili su oko nula odsto, kao što se očekivalo, Anadolu Agency.

BoJ će strpljivo nastaviti sa monetarnim olakšicama usled „ekstremno visoke neizvesnosti“ u zemlji i inostranstvu, navodi centralna banka u svom saopštenju.

„Na taj način će imati za cilj postizanje stabilnosti cena od dva odsto na održiv i stabilan način, uz povećanje plata“, dodaje seu saopštenju.

Nakon tog poteza, japanski jen je oslabio 0,5 odsto i trgovao se na oko 143,5 za dolar u podnevnom trgovanju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...