na liniji za održavanje avioni Airbus i Boeing

JAT Tehnika dobila nove sertifikate za popravku i održavanje aviona

BiznisFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

12.8.2022 18:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

JAT Tehnika dobila nove sertifikate za popravku i održavanje aviona JAT Tehnika dobila nove sertifikate za popravku i održavanje aviona
Najveći centar u Srbiji za održavanje vazduhoplova, JAT Tehnika, dobila je nove sertifikate za popravku i održavanje aviona tipa Airbus A330-200/300, Airbus A320 NEO,... JAT Tehnika dobila nove sertifikate za popravku i održavanje aviona

Najveći centar u Srbiji za održavanje vazduhoplova, JAT Tehnika, dobila je nove sertifikate za popravku i održavanje aviona tipa Airbus A330-200/300, Airbus A320 NEO, kao i sertifikat za remont stajnog trapa na Boeingu tipa 737 Next Generation, sopšteno je u petak.

„Znamo da će potrebe za održavanjem avionskih komponenti i linijskim održavanjem porasti u narednom periodu. Ovo je proces u kome se pripremamo za nova vremena u istoriji moderne avijacije, a jedinstveni ‘Avia Prime’ brend će biti garant kvaliteta ponude na zajedničkom tržistu koje pokrivamo“, izjavila je portparolka JAT Tehnike Branka Malidžan, navedeno je u saopštenju, prenosi Beta.

Prema njenim rečima, beogradski aerodrom je jedan od aerodroma u Evropi koji se najbrže razvija, sa tržištem koje je u ekspanziji, uz mnoge poslovne mogućnosti za avio-industriju.

„Perspektiva u kojoj će se naći srpska avio-industrija u nekoliko narednih godina će biti zaista neverovatna, što će stvoriti prostor za zapošljavanje novih kvalifikovanih radnika“, rekla je Malidžan.

Kako se podseća, jednu od vodećih evropskih grupa za popravke aviona, „Avia Prime“, čine kompanije JAT Tehnika u Srbiji, Linetech u Poljskoj i Adria Tehnika u Sloveniji.

JAT-TEHNIKA DOO BEOGRAD

11180 Beograd 59, 11077 Surčin , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
21.815.633,51 (2021)
Broj zaposlenih:
744 (2021)

Kompanija je specijalizovana za bazno i linijsko održavanje aviona.

U četiri baze, koje su potpuno opremljene svom neophodnom opremom, sa 34 linije za održavanje, „Avia Prime grupa“ održava najpopularnije tipove uskotrupnih i širokotrupnih aviona najvećih svetskih proizvođača, kao što su Airbus, Boieng, MBair i ATR.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...