JOŠ TRI MLEKARE IZ SRBIJE DOBILE DOZVOLU ZA IZVOZ U KINU Na najvećem svetskom tržištu u ponudi mlečni proizvodi pet domaćih proizvođača

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

22.10.2020 18:20 Autor: Ljiljana Begović 1

JOŠ TRI MLEKARE IZ SRBIJE DOBILE DOZVOLU ZA IZVOZ U KINU Na najvećem svetskom tržištu u ponudi mlečni proizvodi pet domaćih proizvođača JOŠ TRI MLEKARE IZ SRBIJE DOBILE DOZVOLU ZA IZVOZ U KINU Na najvećem svetskom tržištu u ponudi mlečni proizvodi pet domaćih proizvođača
Uprava carina Kine dala je odobrenje za još tri mlekare u Srbiji za izvoz proizvoda od mleka na kinesko tržište, objavila je Uprava za... JOŠ TRI MLEKARE IZ SRBIJE DOBILE DOZVOLU ZA IZVOZ U KINU Na najvećem svetskom tržištu u ponudi mlečni proizvodi pet domaćih proizvođača

Uprava carina Kine dala je odobrenje za još tri mlekare u Srbiji za izvoz proizvoda od mleka na kinesko tržište, objavila je Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

„U ovom trenutku se na listi registrovanih izvoznika proizvoda od mleka u Kini, nalazi pet subjekata u poslovanju hranom, i to Mlekara Ub, Mlekoprodukt, Meggle Srbija, Imlek AD i Somboled“, navodi Uprava.

Foto: Pixabay.com

Ovo je prvi put da su odobreni proizvodi iz sektora mleka za izvoz u Kinu. Kinesko tržište predstavlja najveće svetsko tržište i samim tim je šansa za srpske prerađivače mleka da ostvare značajan izvozni potencijal kao i mogućnost za dalje unapređenje sektora za proizvodnju mleka.

Uprava za veterinu, održavajući dobru saradnju i prijateljski odnos sa kolegama iz kineske Uprave Carine, ulagaće dalje napore za odobrenje ostalih zainteresovanih subjekta za izvoz  proizvoda od mleka i stavljanje na listu izvoznika u Kinu, navodi se u saopštenju.

  • zorica s.

    23.10.2020 #1 Author

    Odlicno trziste za nase proizvodjace,samo napred!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...