očekuje se umanjenje naknada između 45 i 50 odsto

JP Morgan upozorava na pad prihoda za investiciono bankarstvo

BankeNovacSvetVesti

13.9.2022 18:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

JP Morgan upozorava na pad prihoda za investiciono bankarstvo JP Morgan upozorava na pad prihoda za investiciono bankarstvo
Prihodi JPMorgan Chase-a u investicionom bankarstvu mogli bi pasti za čak 50 odsto na godišnjem nivou u trećem kvartalu, rekao je u utorak jedan... JP Morgan upozorava na pad prihoda za investiciono bankarstvo

Prihodi JPMorgan Chase-a u investicionom bankarstvu mogli bi pasti za čak 50 odsto na godišnjem nivou u trećem kvartalu, rekao je u utorak jedan od najviših rukovodilaca američke banke.

Smernice JP Morgan-a, najveće američke banke po imovini u industriji, unele su zabrinutost na Wall Street-u zbog usporavanja sklapanja ugovora usled ekonomske neizvesnosti, rata u Ukrajini i tržišta duga koja ne podržavaju otkupe uz pomoć leveridža, piše Financial Times.

Govoreći na industrijskoj konferenciji, Daniel Pinto, predsednik JP Morgana i šef korporativne i investicione banke, rekao je da očekuje da će naknade za investiciono bankarstvo u trećem kvartalu biti smanjene između 45 i 50 procenata, u poređenju sa godinom ranije kada je banka zaradila 3,3 milijarde dolara.

U prvih šest meseci 2022. godine, JP Morgan-ove naknade za investiciono bankarstvo pale su za 44 odsto.

Pinto je rekao da je trgovački posao JP Morgan-a, koji je nedavno imao koristi od nestabilnih tržišta kapitala, kredita i roba, bio na putu da u tekućem kvartalu poraste za oko pet odsto na godišnjem nivou. U prvih šest meseci ove godine, prihodi od trgovine su porasli za četiri procenta na godišnjem nivou.

  • SUNCOKRET

    13.9.2022 #1 Author

    Amerikanci i prave čitavi haos u svetu da, bi profitirali i zabasurilib nenormalno štampanje dolara bez pokrića

    Odgovori

  • TATJANA

    14.9.2022 #2 Author

    To je Amerika

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...