Uprava italijanskog kluba optužena da je uništila važnu dokumentaciju

Juventus i Ronaldo pod velikom finansijskom istragom

LifestyleVestiZanimljivosti

25.3.2022 09:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Juventus i Ronaldo pod velikom finansijskom istragom Juventus i Ronaldo pod velikom finansijskom istragom
Italijanska policija pretresla je nekoliko poslovnih objekata koji pripadaju fudbalskom klubu Juventus iz Torina, u sklopu istrage o mogućoj finansijskoj prevari. Football Italia piše... Juventus i Ronaldo pod velikom finansijskom istragom

Italijanska policija pretresla je nekoliko poslovnih objekata koji pripadaju fudbalskom klubu Juventus iz Torina, u sklopu istrage o mogućoj finansijskoj prevari.

Football Italia piše da finansijski inspektori traže ugovore na kojima je dogovoreno smanjenje plata igrača u martu 2020. godine, kada je Serija A suspendovana zbog korona virusa.

U sklopu istrage o malverzaciji od oko 50 miliona evra, pretresane su brojne kancelarije i predstavništva širom zemlje. Tužilaštvo u Torinu veruje da su čelnici „stare dame“ uništili celu poverljivu dokumentaciju, koja sadrži i privatni ugovor sa Kristijanom Ronaldom (Christiano Ronaldo), portugalskom fubalskom zvezdom i nekadašnjom vedetom tima, čiji dres je nedavno „preuzeo“ srpski reprezentativac Dušan Vlahović.

Državni organi skoncentrisani su na dogovore koje je uprava kluba postigla sa igračima u vezi sa smanjenjem plata u martu, aprilu, maju i junu 2020. godine, kada je suspendovana Serija A zbog pandemije virusa korona.

Ta odluka izazvala je pozitivan efekat na finansije torinske ekipe od oko 90 miliona evra, ali Sud veruje da se igrači Juventusa primali najmanje 60 miliona kroz razne privatne ugovore, mimolazeći zakon.

Ronaldo i ostali igrači se tada, navodno, nisu odrekli plata, već su im isplate bile odložene, a čak bi im bilo omogućeno da primaju platu i u slučaju transfera. Neki od ugovora su pronađeni na elektronskoj adresi kluba, ali je Tužilaštvo navelo da postoji navika da se neki ugovori čuvaju van sedišta kluba i automatski uništavaju kada se dogovor ispuni.

Među njima bi mogao da bude i Ronaldov privatni dogovor sa klubom koji je pomenut u telefonskom razgovoru uprave kluba, ali ga istražitelji, zasad, nisu pronašli.

  • Ika

    25.3.2022 #1 Author

    Nije mu ovo trebalo, ima blistavu karijeru.

    Odgovori

  • LUKA

    25.3.2022 #2 Author

    Ovo mu nije trebalo istina uvek izadje na videlo

    Odgovori

  • GOCA BG

    25.3.2022 #3 Author

    Kad jednom bude obelezen ovakvom pricom,isplivace tek sve i svasta…

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    27.3.2022 #4 Author

    Baš čudno, da se od toliko novca nešto i ukrade 😂

    Odgovori

  • ZVE84

    27.3.2022 #5 Author

    Otkud to da istražuju dokumentaciju kluba?! 🤔

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...