pad investicija u nekretnine i usporavanje izvoza

Kanadska ekonomija stagnirala u drugom kvartalu

Vesti

1.9.2023 18:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kanadska ekonomija stagnirala u drugom kvartalu Kanadska ekonomija stagnirala u drugom kvartalu
Kanadska ekonomija je stagnirala u drugom kvartalu ove godine, u poređenju sa prethodnim tromesečjem, jer je realni bruto domaći proizvod (BDP) bio skoro nepromenjen,... Kanadska ekonomija stagnirala u drugom kvartalu

Kanadska ekonomija je stagnirala u drugom kvartalu ove godine, u poređenju sa prethodnim tromesečjem, jer je realni bruto domaći proizvod (BDP) bio skoro nepromenjen, saopštila je kanadska Statistička služba u petak.

Tržišno očekivanje kretanja privrede bilo je 0,3 odsto, dok je severnoamerička zemlja zabeležila rast privrede od 0,6 procenata u prvom kvartalu 2023, prenosi Anadolu Agency.

Statistička agencija je saopštila da je došlo do pada investicija u nekretnine, usporavanja izvoza i usporavanja potrošnje domaćinstava tokom perioda april-jun.

„Stambene investicije pale su za 2,1 odsto u drugom kvartalu, što je peti uzastopni kvartalni pad“, navodi se u saopštenju, i dodaje da je konačna domaća tražnja porasla za 0,3 odsto, što je sličan porast kao u prvom kvartalu 2022.

Uvoz roba i usluga porastao je za 0,5 odsto u drugom kvartalu, nakon povećanja od 0,2 odsto u prvom kvartalu, dok je izvoz roba i usluga porastao za 0,1 odsto u periodu april-jun, nakon rasta od 2,5 procenata u periodu januar-mart.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...