Kvote će biti raspoređene između četiri vodeće rudarske kompanije

Kina intenzivira proizvodnju retkih minerala

BiznisBolji posaoSvetVesti

29.1.2022 12:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kina intenzivira proizvodnju retkih minerala Kina intenzivira proizvodnju retkih minerala
Kina je objavila da će rudarskim kompanijama na početku godine omogućiti vađenje znatno većih količina retkih minerala u skopu godišnje kvote nego na početku... Kina intenzivira proizvodnju retkih minerala

Kina je objavila da će rudarskim kompanijama na početku godine omogućiti vađenje znatno većih količina retkih minerala u skopu godišnje kvote nego na početku prošle godine.

U prvom ciklusu će kompanijama biti odobreno vađenje 100.800 tona retkih minerala, za petinu više nego na početku 2021. godine, prenosi Seebiz.eu.

Kinesko Ministarstvo industrije i informacione tehnologije i Ministarstvo prirodnih resursa odredili su i kvotu za preradu retkih minerala od 97.200 tona, što je takođe za 20 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Kvote će biti raspoređene između četiri vodeće rudarske kompanije.

Kina je dominantni svetski proizvođač retkih minerala, grupe od 17 minerala koji se koriste u električnim vozilima, potrošačkoj elektronici i vojnoj opremi.

  • VERA

    31.1.2022 #1 Author

    Buši, neće da ti škodi. Neka Kinezi oprobaju nove tehnologije i ispitivanja i neka daju smernice Rio Tintu, da ne vežbaju na našoj plodnoj zemlji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...