KINESKA EKONOMIJA SE OPORAVLJA Profit industrijskih kompanija prvi put beleži rast nakon šest meseci

SvetVesti

29.6.2020 11:18 Autor: Marija Jovanović 1

KINESKA EKONOMIJA SE OPORAVLJA Profit industrijskih kompanija prvi put beleži rast nakon šest meseci KINESKA EKONOMIJA SE OPORAVLJA Profit industrijskih kompanija prvi put beleži rast nakon šest meseci
Kineska ekonomija najpre će se oporaviti od krize izazvane korona virusom, pokazuju nedavno objavljeni podaci. Profiti kineskih industrijskih kompanija porastao je u maju, i... KINESKA EKONOMIJA SE OPORAVLJA Profit industrijskih kompanija prvi put beleži rast nakon šest meseci

Kineska ekonomija najpre će se oporaviti od krize izazvane korona virusom, pokazuju nedavno objavljeni podaci. Profiti kineskih industrijskih kompanija porastao je u maju, i to prvi put nakon šest meseci.

Kineski državni zavod za statistiku saopštio je da je profit kineskih industrijskih kompanija u maju porastao za šest odsto na godišnjem nivou, na 582,3 milijarde juana (82,28 milijardi USD), prenosi Seebiz.

Ekonomska aktivnost u Kini očito se poboljšava nakon ukidanja strogih mera za suzbijanje korona virusa. Oporavak je neujednačen, a potražnja u zemlji i inostranstvu i dalje je usporena zbog zabrinutosti od drugog talasa korona virusa i globalne recesije.

Oporavak je usledio nakon pada od 4,3 odsto u aprilu, a njegov je najoštriji mesečni dobitak od marta 2019. godine.

  • kaćica

    5.4.2022 #1 Author

    Bravo za Kinu.Obozavam njihove radnje u Srbiji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...