Na inicijalnoj javnoj ponudi biće prodato 7,7 odsto ukupnog broja deonica

Kineska firma Cloud Village izlazi na berzu

BerzaBiznisNovacSvetVesti

23.11.2021 19:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kineska firma Cloud Village izlazi na berzu Kineska firma Cloud Village izlazi na berzu
Cilj streaming platforme za slušanje muzike Cloud Village je da preko izlaska na berzu (IPO) u Hong Kongu sakupi 3,52 milijardi honkonških dolara (451,6... Kineska firma Cloud Village izlazi na berzu

Cilj streaming platforme za slušanje muzike Cloud Village je da preko izlaska na berzu (IPO) u Hong Kongu sakupi 3,52 milijardi honkonških dolara (451,6 miliona američkih dolara).

U firmi Cloud Village planiraju da na listiranju ponudi 16 miliona akcija, što je 7,7 odsto ukupnog broja deonica koje će biti u opticaju nakon IPO, izjavili su iz njihove krovne kompanije NetEase.

Cena IPO za akcije Cloud Village neće biti niža od 190 honkoških dolara, ali neće ni prelaziti cenu od 220 honkoških dolara po deonici, navode iz kompanije NetEase.

Krovna kompanija će verovatno otkupiti akcije platforme Cloud Village u vrednosti od 200 miliona dolara, ukoliko cena bude 205 honkoških dolara po deonici, piše Capital.com.

Tako će, nakon IPO, NetEase u svom vlasništvu imati oko 61,3 odsto deonica streaming platforme.

Ukoliko se IPO nastavi, Cloud Village bi mogla da pospeši tržišnu kapitalizaciju od 39,47 milijardi do 45,71 milijardi honkoških dolara, navode iz NetEase.

Nakon listiranja kompanije u Hong Kongu, Cloud Village će imati priliku da proda dodatnih 2,4 miliona akcija.

Inicijalni plan ove kompanije je bio ostavljen po strani u avgustu, usled sveobuhvatnih regulatornih izmena u privatnom sektoru Kine.

Prošle nedelje je iz NetEase saopšteno da je Cloud Village ponovo pokrenuo aplikaciju za inicijalnu javnu ponudu na berzi u Hong Kongu. Rukovodioci krovne kompanije su dodali da očekuju da će Cloud Village ostati gubitaš do kraja 2023. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...