U julu skoro za trećinu više isporuka sa Temu nego u julu

Kineska platforma Shein dolazi u Srbiju

SrbijaVesti

28.8.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kineska platforma Shein dolazi u Srbiju Kineska platforma Shein dolazi u Srbiju
Posle višegodišnjeg iskustva naručivanja razne robe preko AliExpressa, odnedavno je korisnicima u Srbiji omogućena e-kupovina preko još jedne kineske platforme – Temu. I dok... Kineska platforma Shein dolazi u Srbiju

Posle višegodišnjeg iskustva naručivanja razne robe preko AliExpressa, odnedavno je korisnicima u Srbiji omogućena e-kupovina preko još jedne kineske platforme – Temu.

I dok je Temu izazvao pravi bum kod srpskih korisnika i postao tema u medijima, ali i u razgovorima tokom kojih kupci razmenjuju iskustva u vezi sa brzinom dostave i izgledom robe koju dobiju, ali i poređenjem sa AliExpressom, uskoro će im biti dostupna još jedna platforma koja je popularna u Americi i u Evropi – Shein, objavio je Euronews Srbija.

To će biti omogućeno bilateralnim sporazumom koji je Pošta Srbije zaključila sa Mađarskom poštom 14. avgusta.

U Pošti Srbije kažu za Euronews Srbija da taj sporazum omogućava dolazak većeg broja pošiljaka i brži prenos paketskih pošiljaka, sa robom koje će građani Srbije naručivati putem još jedne kineske platforme – Shein.

„Za korisnike to znači bržu i lakšu isporuku robe, koja će nakon završetka postupka carinskog nadzora, na adrese korisnika biti isporučivana u roku od 72 sata“, navode u Pošti Srbije.

Kako kažu, prema pokazateljima iz jula, broj pošiljaka generisanih internet trgovinom sa kineske internet platforme Temu povećan je za 30 odsto u odnosu na jun.

Dodaju da se u avgustu očekuje dodatni rast od 20 do 30 odsto.

„Preporučujemo korisnicima da u što većoj meri koriste opciju isporuke putem Poštinih paketomata, kojih trenutno ima 583 u celoj zemlji, dok će se do kraja godine mreža proširiti na 1.000 Poštinih paketomata“, kažu za Euronews Srbija u Pošti Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.