namenjen radnjama iz izgorele zgrade u bloku 70

Kinezi grade novi tržni centar u nastavku ulice Jurija Gagarina

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

25.5.2022 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kinezi grade novi tržni centar u nastavku ulice Jurija Gagarina Kinezi grade novi tržni centar u nastavku ulice Jurija Gagarina
Zemljište u javnoj svojini Grada Beograda u nastavku Ulice Jurija Gagarina prodato je za 821,2 miliona dinara na javnom nadmetanju, koje je juče održano... Kinezi grade novi tržni centar u nastavku ulice Jurija Gagarina

Zemljište u javnoj svojini Grada Beograda u nastavku Ulice Jurija Gagarina prodato je za 821,2 miliona dinara na javnom nadmetanju, koje je juče održano u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Zemljište se nalazi iza naselja Dr Ivana Ribara, u novobeogradskom Bloku 72.

„Na javno nadmetanje javila se kineska kompanija koja je kupila dve građevinske parcele ukupne površine 27.501 metar kvadratni, za koje će u gradski budžet uplatiti više od sedam miliona evra. Oni su najavili izgradnju modernog kineskog tržnog centra u koji će se useliti zakupci iz Bloka 70 iz tržnog centra koji je izgoreo, kao i drugi kineski prodavci. Na parcelama koje su kupili predviđeni su komercijalni sadržaji niske spratnosti“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prenela je eKapija.

On je istakao da je kineski centar u Bloku 70 bio neuslovan, a da će novi tržni centar biti moderan objekat urađen po svim standardima.

Vesić je najavio da će kineski investitor s predstavnicima Ambasade NR Kine, uz saradnju Vlade Republike Srbije, u petak u Skupštini Grada Beograda predstaviti projekat modernog kineskog tržnog centra, piše eKapija.

Prodaja parcela u Ulici Jurija Gagarina, u svojini Grada Beograda, oglašena je pre nekoliko dana po početnoj ceni od 821,2 miliona dinara.

 • NINO

  25.5.2022 #1 Author

  I tu ce da se ucuskaju…i dalje drze monopol.

  Odgovori

 • jelena93

  25.5.2022 #2 Author

  Nisu više ni oni povoljni kao što su bili..

  Odgovori

 • DEKSI

  25.5.2022 #3 Author

  Bar da su povoljniji od običnih butika i tržnih centara, ali nisu, to je bilo ranije samo..

  Odgovori

 • TINA

  25.5.2022 #4 Author

  Dosli nam kinezi. Sve ih je vise

  Odgovori

 • GOCA BG

  25.5.2022 #5 Author

  Novo soping mesto…

  Odgovori

 • Maša

  26.5.2022 #6 Author

  Samo se sire…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...