raspisan javni poziv za dodelu koncesije

Klinički centar Srbije dobiće tri objekta garaže sa helidromom

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

3.8.2021 18:22 Autor: Miljan Paunović 0

Klinički centar Srbije dobiće tri objekta garaže sa helidromom Klinički centar Srbije dobiće tri objekta garaže sa helidromom
Ministarstvo zdravlja raspisalo je javni poziv za dodelu koncesije za finansiranje, projektovanje, izgradnju, održavanje i upravljanje tri objekta garaže sa helidromom u okviru kompleksa... Klinički centar Srbije dobiće tri objekta garaže sa helidromom

Ministarstvo zdravlja raspisalo je javni poziv za dodelu koncesije za finansiranje, projektovanje, izgradnju, održavanje i upravljanje tri objekta garaže sa helidromom u okviru kompleksa Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Ministarstvo zdravlja kao osnivač Kliničkog centra Srbije pozvalo je sva zainteresovana domaća i strana pravna i fizička lica da učestvuju u postupku dodele koncesije, koja će se dodeliti na najduže 35 godina.

Procenjena vrednost projekta je 3,33 milijarde dinara, odnosno 28,4 miliona evra, piše eKapija.

Prva garaža, garaža „Resavska“, projektom je predviđena između klinika Laza Lazarević, I i II Hirurške klinike i poliklinike sa stacionarom i operacionim blokom. Za ovaj objekat postoji izrađeno idejno rešenje.

Bruto površina garaže iznosiće 21.859,40 metara kvadratnih i gradiće se na šest nivoa, na jednom podzemnom i četiri nadzemna, sa ukupno 639 parking mesta.

Rok za izgradnju garaže „Resavska“ je, navodi se u tenderu, šest meseci od sticanja uslova za gradnju.

Druga garaža, sa radnim nazivom „Centralna – Helidrom“, planirana je na 9.000 metara kvadratnih, na mestu današnjeg parkinga ispred klinike za neurohirurgiju, na lokaciji sadašnjeg neuslovnog helidroma.

Prednost odabrane lokacije ogleda se u tome što se nalazi u centralnom delu Kliničkog centra i ima podjednaku udaljenost do svih bolnica.

Na krovu ove garaže će se izgraditi bolnički helidrom. Za ovaj objekat još uvek ne postoji izrađen idejni projekat, a u toku je izrada konceptualnih rešenja i priprema dokumentacije za izradu Urbanističkog projekta.

I ova garaža biće na šest nivoa od kojih će svi biti nadzemni, a broj parking mesta biće 250. Parking za sanitetska vozila je previđen van gabarita garaže uz Kliniku za neurohirurgiju.

Najzad, treća garaža, „Deligradska“, gradiće se na uglu ulica Deligradske i Dr Koste Todorovića, na oko 25.000 m2, na zelenoj površini koja se najvećim delom i sada koristi za parking.

Garaža će biti na sedam nivoa, ukopanih, delimično podzemnih i nadzemnih, sa 1.000 parking mesta.

I za ovu garažu je u toku izrada konceptualnih rešenja, a kako se napominje, posle pribavljanja potrebne dokumentacije izgradnja ove garaža može biti planirana i na drugoj lokaciji u okviru kompleksa Kliničkog centra.

Pristup garažama ostvarivaće se uz softversku kontrolu pristupa, tako što će se čitačima registracija kontrolisati ulaz bez zadržavanja na rampama.

Parkinzi za santiteska vozila planirani su van garaža. Kako je istaknuto u javnom pozivu, potrebno je da su ponuđači u prethodne tri godine imali iskustva u izgradnji najmanje tri helidroma.

Rok za podnošenje ponuda ističe 28. septembra. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...