akvizicija na brzo rastućem tržištu

Knauf Insulation kupio fabriku staklene mineralne vune u Rumuniji

Firme u fokusuU fokusuVesti

29.1.2022 11:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Knauf Insulation kupio fabriku staklene mineralne vune u Rumuniji Knauf Insulation kupio fabriku staklene mineralne vune u Rumuniji
Kompanija Knauf Insulation potpisala je ugovor o kupovini fabrike staklene mineralne vune Gecsat u centralnoj Rumuniji, da bi svoje proizvode i rešenja približila kupcima... Knauf Insulation kupio fabriku staklene mineralne vune u Rumuniji

Kompanija Knauf Insulation potpisala je ugovor o kupovini fabrike staklene mineralne vune Gecsat u centralnoj Rumuniji, da bi svoje proizvode i rešenja približila kupcima na brzo rastućim tržištima celog našeg regiona, Rumunije, istočne Evrope i bivših sovjetskih republika, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor Knauf Insulation za Evropu, Bliski istok i Aziju i član upravnog odbora Knauf Grupe Dominik Bosan, rekao je da rumunska akvizicija pokazuje ambicije Knauf Insulation-a da raste i obezbeđuje preko potrebne dodatne kapacitete kako bi zadovoljili sve veću potražnju za rešenjima širom istočne Evrope.

„Knauf Insulation planira investicije u nadogradnju i unapređenje rumunske fabrike, kako bi bili zadovoljeni standardi visokog kvaliteta i kako bi se implementirala ECOSE tehnologija – tehnologija veziva bez dodatog formaldehida po kojoj su naši proizvodi prepoznatljivi i jedinstveni na tržištu. Ovo će obezbediti najbolja moguća rešenja za naše kupce, ali takođe i garantovati bezbedne uslove rada za zaposlene i najviše ekološke standarde, u skladu sa našom strategijom održivosti – Za bolji svet”, rekao je Bosan.

Generalni direktor Knauf Insulation-a u Rumuniji i Bugarskoj Adrian Garofeanuje rekao je da će u svakoj fazi procesa akvizicije i na svakom koraku nadogradnje fabrike, Knauf Insulation će blisko sarađivati sa timovima u fabrici, lokalnom zajednicom i vlastima.

KNAUF INSULATION DOO

BATAJNIČKI DRUM 16B, 11080 Beograd (Zemun), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
35.498.978,57 (2020)
Broj zaposlenih:
144 (2020)

Nakon zatvaranja transakcije, fabrika sa sedištem u gradu Tarneveni u centralnoj Rumuniji, biće nadograđena u skladu sa proizvodnim standardima kompanije Knauf Insulation.

Knauf Insulation proizvodi inovativnu staklenu mineralnu vunu sa ECOSE Technology® koja sadrži i do 80 odsto recikliranog materijala.

  • ZORICA.S

    30.1.2022 #1 Author

    Naravno da ce kupiti tamo gde je jeftina radna snaga kao sto izrabljuju radnike po fabrikama i u Srbiji….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...